KRAFT

Fortsatt ikke forbudt

FORTSATT LOVLIG: EU vil ikke forby kreosotimpregnerte trestolper, men forslaget vil nok dukke opp igjen. Energi Norge anbefaler nå energiselskapene til å prøve nye stolper. Dette er en komposittmast.
FORTSATT LOVLIG: EU vil ikke forby kreosotimpregnerte trestolper, men forslaget vil nok dukke opp igjen. Energi Norge anbefaler nå energiselskapene til å prøve nye stolper. Dette er en komposittmast. Bilde: Mona Sprenger
Mona Sprenger
31. jan. 2011 - 15:15
Vis mer

Nok en gang har forslag om forbud av kreosotimpregnerte trestolper for ledningsføring blitt behandlet i EU. Forslaget fikk ikke et flertall bak seg og saken er derfor returnert til EUs Ministerråd, skriver Energi Norge på sine nettsider.

Uforandret

Det betyr at gjeldende regelverk fortsatt er uforandret, men saken vil med stor sannsynlighet bli fremmet på nytt ved en senere anledning.

Kreosot inneholder kreftfremkallende stoffer og kan ved hudkontakt gi sterke allergiske reaksjoner. Det er ikke tillatt å bruke kreosot i produkter i hager eller parker der mennesker og især barn kan komme i kontakt med stoffet.

Vil utrede

Energi Norge vil vurdere om det er behov for å utrede hvilke eventuelle konsekvenser kreosot har på helse og miljø.

Og bransjeorganisasjonen oppfordrer energiverkene å vurdere å teste nye stolpetyper. Komposittmaster inneholder ikke kreosot.

Les også: Stålmasten har fått en konkurrent

Verdens største trebro over Mjøsa

.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.