Forsvarsbygg skal bygge vei til radaranlegg ved Namdalseid

Illustrasojnsfoto av et av Forscarets radaranlegg på Innhesten på Senja i Troms
Illustrasojnsfoto av et av Forscarets radaranlegg på Innhesten på Senja i Troms Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret/ Forsvaret
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
17. sep. 2021 - 08:00

Forsvarsbygg skal bygge nytt radaranlegg på Øyenskavlen ved Namdalseid i Namsos kommune (tidligere Namdalseid kommune), og trenger i den forbindelse tilkomstveg til anlegget. På denne bakgrunn ønsker Forsvarsbygg tilbud på totalentreprise for opprustning av ca. 5,7 km eksisterende veg (Øyensskavlvegen), samt bygging av ca. 800 m ny veg med teknisk grøft i jomfruelig fjellterreng.

Anleggsområdet ligger ca. 40 km øst for Osen og tilkomst er via Fv.715

Øyenskavlvegen brukes i dag som tilkomst til Telenors sitt anlegg, samt at den nedre delen også fungerer som tilkomst for en del hytter. Telenor forvalter vegrett og har driftsansvar på vegen.

Vegen beskrives i anbudsutlysingen å ha en ujevn standard der noen partier må breddeutvides, noen partier må justeres i vertikal linjeføring samt at for store deler av vegen er overbygningen dårlig og må opprustes for å oppnå tilfredsstillende kvalitet og bæreevne. Vegen skal etter opprusting ha en vegbredde på minimum 3,5 m på rett strekning, med nødvendig
breddeutvidelse i kurver. Terrenget er ikke spesielt krevende med tanke på vegutvidelser, men det er en del bekker og elver som må hensyntas. Bæredyktighet og fremkommelighet for påfølgende anleggstrafikk skal vurderes langs hele traséen. 

Forsvarsbygg har selv anslått kostnadsrammen på oppdraget til rundt 18 millioner kroner. 

Tilbudsfrist er satt til 1. desember i år, og entreprenøren som får oppdraget har 21 måneder på seg til å fullføre jobben.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.