NYHETER

Første entreprise på E134 til Veidekke

Veidekke Entreprenør AS skal bygge første delstrekning av prosjektet E134 Damåsen – Saggrenda for kr. 726 898 921,-.

7. apr. 2015 - 12:39

Statens vegvesen er nå ferdig med å kontrollregne alle de syv tilbudene som kom inn på første entreprise av E134 Damåsen – Saggrenda. Etter kontrollregninga er det klart at Veidekke Entreprenør AS har det mest gunstige tilbudet og får derfor bygge den første delstrekningen på prosjektet, strekningen fra Damåsen til Tislegård. Veidekke hadde det nest laveste tilbudet av de syv tilbyderne.

Da tilbudsfristen gikk ut 26. februar var det OSSA som hadde det laveste tilbudet, men selskapet er avvist på grunn av at de ikke oppfyller kvalifikasjonskravene. Selskapet Leonhard Nilsen & Sønner AS ble også avvist. De ble avist på grunn av at de leverte et ufullstendig tilbud.

Selskapene som har levert tilbud, men som ikke får tildelingen denne gangen, har frist fram til 17. april på å klage på vedtaket.

 

I rute

- Jeg er veldig fornøyd med at vi nå har kommet så langt i prosessen, sier byggeleder Eirik Thomassen. ––Vi planlegger å signere kontrakten med Veidekke Entreprenør AS slik at vi er klar til å starte anleggsarbeidet i månedsskiftet mai-juni. Det skal virkelig bli godt å endelig komme i gang med byggingen av den nye europavegen.

Thomassen sier at tiden fra kontrakten er signert til byggingen starter, bl.a. skal brukes til samhandlingsmøter mellom Veidekke Entreprenør AS og Statens vegvesen.

- Denne fasen er veldig viktig, sier Thomassen. - Hensikten med samhandlingsfasen er å få en felles forståelse for arbeidet vi skal ta fatt på og avdekke uklarheter og usikkerheter knyttet til gjennomføringen av byggearbeidene.

 

Prosjekt til 4,2 milliarder

Hele prosjektet omfatter en 13,2 km lang strekning på E134 gjenom Kongsberg kommune. Det er kostnadsberegnet til 4,2 milliarder 2014-kroner.

Den første entreprisen gjelder strekningen Damåsen-Tislegård. Den omfatter det meste av den to km lange Kongsbergtunnelen, som har to løp. Det skal også anlegges 2,75 km fire-feltsveg i dagen.

Resten av prosjektet delt i to anleggsentrepriser. Skillet mellom dem går ved et kryss på Trollerudmoen hvor E134 og fylkesveg 40 skiller lag. Trollerudmoen markerer også et skille når det gjelder vegstandard. Herfra er det fire-feltsveg østover til Damåsen og to/tre-feltsveg vestover til Saggrenda.

De to neste entreprisene lyses ut til sommeren.

Norconsult har vært hovedkonsulent for prosjektet. Hele strekningen Damåsen-Saggrenda skal være klar til bruk høsten 2019.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.