MOTOR

Første elbil hos Euro NCAP

23. feb. 2011 - 11:11

Det ble ingen maksscore, men like fullt godkjent for den første elbilen som har gjennomgått de tøffe testene i Euro NCAP-laben. Nemlig Mitsubishi iMiEV.

Elbilen får fire stjerner i testen som ble offentliggjort onsdag formiddag.

Batteriet tålte trøkken

I-MiEV får en del trekk i både front- og sidekollisjonstesten.

Men det som kanskje er vel så interessant i en test av elbilsikkerhet, er at Euro NCAP ikke oppdaget noen feil på det elektriske systemet. Batteripakken tok ikke skade av testingen.

Les hele testen her

De fire stjernene vil også gjelde for Mitsubishi i-MiEVs to PSA-søstre, nemlig Citroën C-Zero og Peugeot iOn.

Dr Michiel van Ratingen, som er generalsekretær i Euro NCAP, anerkjenner Mitsubishis innsats for å gjøre iMiEV kollisjonssikker.

– Dette viser at det ikke er noen utenkelighet at også en elbil kan oppnå fem stjerner. Men uansett om det er nykommere eller etablerte bilprodusenter som produserer batteribilen, så må kundene kunne regne med at sikkerhetsnivået er på linje med konvensjonelle biler, understreker han i en pressemelding.

Testet tidligere

Tidligere i år tok den tyske bileierorganisasjonen ADAC inn en i-MiEV til krasjtesting. ADAC delte ikke ut noen stjerner, men ga Mitsubishien gode skussmål.

Les også: Skryter av krasjtestet elbil

Også Volvo har gjort det til en fanesak å sette fokus på elbilsikkerhet:

Volvo viste vrak

Dette var altså første elbil til testing hos Euro NCAP. Det var ventet at også Nissan Leaf skulle bli testet denne måneden. Men vi må altså vente på å se hvor sikker årets bil i Europa er.

Nok en elektrisk årets bil

Telenor-innmat i Nissan Leaf

Dette er årets bil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.