NYHETER

Første E 16-jobb i Begnadalen er utlyst

Første entreprise på utbedring av E 16 gjennom Begnadalen har gått ut. Den 6,7 km lange strekningen Fønhus-Dølveseter skal få en standard som er en europaveg verdig. Anbudsfristen er satt til 15. juni. 

E 16 går gjennom naturskjønne omgivelser, men vegstandarden holder ikke mål, og det er ikke hyggelig å kjøre under denne hammeren. (Foto: Google)
E 16 går gjennom naturskjønne omgivelser, men vegstandarden holder ikke mål, og det er ikke hyggelig å kjøre under denne hammeren. (Foto: Google)
14. mai 2012 - 15:00

Den korte fristen skyldes at Vegvesenet sendte ut veiledende kunngjøring om oppdraget i februar.

Begnadalen er en del av Valdres. Den aktuelle strekningen ligger i Sør-Aurdal kommune. Årsdøgntrafikken var på 2 200 i fjor, men det bærer vegstandarden ikke preg av. Midtlinje forekommer ikke, til det er kjørebanen for smal. Nå skal bredden utvides til 8,5 meter.

På mesteparten av strekningen blir nåværende veg utvidet, men ca. to km av E 16 blir helt ny.

Vegtraséen går for en stor del på fjell, men det er også strekninger med dårlige masser. Til sammen 150 000 kbm skal sprenges og 75 000 kbm jord skal flyttes i forbindelse med utbedringen.

300 meter av E 16 får parallell gang/sykkelveg. Oppdraget omfatter også anlegg av 1,7 km sideveger og adkomstveger.

To bruer i veglinjen skal utvides, dessuten skal det bygges en 47 meter lang bru over elva Hølera for fylkesveg 228.

Prosjekteringen er utført av det svenske firmaet Vectura. Jobben må være gjort innen 1. oktober 2014. Da skal E 16 være oppgradert mellom Fønhus og Bagn, i følge Vegvesenets planer. Strekningen Dølveseter-Bagn lyses ut til høsten.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.