Første delstrekninger på E6 Helgeland nord åpnet

Trafikken er satt på 11,6 kilometer av nye E6 Helgeland nord. Det er parsellene Urlandå-Skamdal og Tjæraskaret-Eiterå som nå er åpen for trafikk

Statssekretær Tom Cato Karlsen klippet snoren og åpnet de to første delstrekningene av E6 Helgeland nord. F.v. konserndirektør Albert Hæhre, Hæhre Entreprenør AS, statssekretær Tom Cato Karlsen, Rana-ordfører Geir Waage og regionvegsjef Torbjørn Naimak.
Statssekretær Tom Cato Karlsen klippet snoren og åpnet de to første delstrekningene av E6 Helgeland nord. F.v. konserndirektør Albert Hæhre, Hæhre Entreprenør AS, statssekretær Tom Cato Karlsen, Rana-ordfører Geir Waage og regionvegsjef Torbjørn Naimak. Bilde: Marius Staulen/Statens vegvesen
Redaksjonen Våre Veger
6. juli 2017 - 21:49

Nye E6 gjør turen tryggere samtidig som framkommeligheten bedres betydelig. Tiden med flaskehalser og dårlig kurvatur er snart forbi gjennom det meste av E6 på Helgeland.

Det sa statssekretær Tom Cato Karlsen da han åpnet de nye vegstrekningene torsdag.

Strekningene som nå åpner har blitt bygget etter en såkalt vegutviklingskontrakt. Kontraktsformen gir entreprenøren ansvaret for både prosjektering og bygging, i tillegg til å omfatte drifts- og vedlikeholdsansvar i hele kontraktsområdet både under bygging og etter ferdigstillelse av prosjektet.

Dette har bidratt til at strekningen Tjæraskaret-Eiterå åpner allerede 13 måneder før ferdigstillelsesfrist, mens Urlandå-Skamdal åpner to måneder før fristen.

– Det er alltid hyggelig å åpne nye veger, men spesielt hyggelig er det når bilistene får gleden av å ta de i bruk tidligere enn først antatt. All honnør til både Statens vegvesen og entreprenøren for godt arbeid, og ikke minst samarbeid, som har gitt rask fremdrift i disse prosjektene. Dette er en gledens dag, sier Tom Cato Karlsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.