IT

Først med Windows 8

5. des. 2011 - 08:30

Operativsystemet Windows 8 er så vidt vist frem for verden, men konsulentselskapet Logica er i ferd med å fullføre utviklingen av den første løsningen.

Kjappere handel

De vil bruke de nye mulighetene som åpner seg med Windows 8 på nettbrett til å effektivisere varehandelen.

I samarbeid med Microsoft og Kjedehuset AS har de utviklet en applikasjon som skal brukes i et av Kjedehusets butikkonsepter, Telekiosken.

Poenget er å effektivisere selgerne, gjøre kundeservicen bedre og legge til rette for nye butikker helt uten ekspedisjonsdisk.Rett på brett

– Vi har valgt å bruke en så tidlig utgave av Windows 8 fordi det nye operativsystemet faktisk fungerer ganske bra. Det har veldig gode egenskaper på nettbrett. Samtidig er det lett å integrere slike løsninger i eksisterende systemer, både på butikk-pc-er og i backendsystemer. Og det er enkelt å håndtere for folk med pc-kompetanse, sier forretningsutvikler Ulrik Prøitz i konsulentselskapet Logica.

– En av våre utfordringer er at vi har mange svært små butikker i kjøpesentre som av og til bemannes av deltidsansatte med liten erfaring. Derfor er det viktig at vi kan utstyre dem med verktøy som bidrar til god kundebehandling. De må kunne vise frem et stort utvalg av telefoner, tilleggsutstyr, abonnement og andre tjenester selv om det er liten plass i butikken, sier Tom Aukrust, leder for retail og digitale kanaler i Kjedehuset.

Informasjon tilgjengelig på nettbrett gjør det mulig å få et tilnærmet likt nivå på servicen i de ulike butikkene.Flere skjermflater

Microsoft har bidratt med teknisk støtte til prosjektet, og her mener Petter Merok at butikkløsningen egner seg til gjenbruk.

– Dette kan benyttes på mer enn bare pc-er. Vår erfaring med en tidlig Windows 8 er at det vil gå like lett på nettbrett, telefoner, tv-er og skjermbord, sier Merok.

Stor etterspørsel

Ifølge Prøitz var det ikke store utfordringer med å gå over til Windows 8. Selv om grensesnittet er veldig forskjellig, er det svært godt tilpasset nettbrett.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Løsningen er bygget på Windows Presentation Foundation, som utviklerne kjenner godt fra tidligere og som er fleksibelt nok til å skape den rette brukeropplevelsen som trengs.

– Vi har stor etterspørsel fra butikkjeder som mener nettbrettet vil få en stor rolle i detaljhandelen. I dag er folk bundet til pc-en, og handelsnæringen tror kundebehandlingen kan bli mye bedre om de ikke var så bundet til den. Kunne vi frigjort dem fra kassaapparatet, også, vil det være enda et skritt videre i denne retning, sier Prøitz.

Les også: Windows Phone 7.5 lansert på norsk

– Folk flest har ikke råd til en PC til 1000 dollar

Her er de første ultrabookene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.