PROSJEKTERING

Først i Norge med skybaserte anbudsbeskrivelser

Selv kaller Fokus sitt nyutviklede samhandlingsverktøy for utarbeidelse av anbudsbeskrivelser for revolusjonerende.

 – Vårt mål er at kundene skal få utarbeide beskrivelser mer effektivt og sikkert enn på tradisjonelt vis, sier Pål Eskerud, daglig leder i Focus Software.
– Vårt mål er at kundene skal få utarbeide beskrivelser mer effektivt og sikkert enn på tradisjonelt vis, sier Pål Eskerud, daglig leder i Focus Software. Foto: Fokus
15. jan. 2020 - 13:16

– Alt er på ett sted, og alltid oppdatert. Det er bare å logge inn og sette i gang arbeidet. En har alltid oversikt over framdriften og kan tildele oppgaver til medlemmer av prosjektene, sier daglig leder i Focus Software, Pål Eskerud i en pressemelding.

VikignEnergy - PSV - LNG  batteri - ammoniakk - brenselcelle
Les også

Enova fjerner batteristøtte

Enkelt og papirløs arbeidsflyt

 
 

Han forteller at skybaserte programmer gir muligheten til å arbeide fra mobil, nettbrett, PC og Mac. Dette gjør arbeidet bekvemt, bidrar til papirløs arbeidsflyt og god kommunikasjon mellom partene.

– Med lansering av Focus Beskrivelse, ligger programvarehuset Focus Software i front når det kommer til anbudsbeskrivelser innen bygg og anlegg, forteller Eskerud stolt.

Det nye skybaserte arbeidsverktøyet holder orden på entreprisene ved å løfte anbudsbeskrivelsene inn i skyen, samt letter kontroll og arbeidsprosesser.

Programvaren er tilrettelagt for både offentlige og private prosjekter og støtter tekst fra NS 3420 samt prosesskoden fra Bane NOR og Statens vegvesen. Ønsker man å bruke Focus Beskrivelse som et generelt tilbudssystem, uten bruk av standardene, kan man i stedet velge å bruke egne tekster.

Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg-Gruppen
Les også

Kongsberg-Gruppen får fregatt-avtale verdt 17 mrd.

Alt fra små til store komplekse prosjekter

Programmet kan benyttes på alt fra små til store komplekse prosjekter med mange ulike aktører. Løsningen er tilrettelagt for en god samhandling mellom de beskrivende, byggherre og utførende ved at aktørene kan inviteres inn i et prosjekt.

 
 

Tradisjonelt har beskrivelser omfattende dokumentasjon, godt kjennetegnet av tidsknapphet mot slutten.

– Når arbeidsverktøyet blir skybasert åpner det opp for ekte flerbruker. Det avhjelper så det ikke blir hektisk i siste etappe, før anbudet skal ut, sier Eskerud.

Felter for fritekst sikrer informasjonskvaliteten i anbudsbeskrivelsene. Skulle man ha oppgitt noe feil, er det enkelt å angre seg. Alt loggføres for dobbel kontroll.

Tesla lades.
Les også

Faststoffbatterier: Lovende fordeler – betydelige utfordringer

For aktører i byggenæringen

Focus Beskrivelse er hovedsakelig rettet mot arkitekter, ingeniører og konsulenter som utarbeider anbudsbeskrivelser, i tillegg til stat og kommune. Men det kan også brukes av  eksempelvis entreprenører som vil beskrive et tilbud til en byggherre i en totalentreprise.

Både brukere av Focus Beskrivelse og entreprenører som ønsker å gi pris får tilgang til anbudsportalen.

– Den nye anbudsportalen er en forlengelse av programbeskrivelsen, sier daglig leder.

Focus Anbudsportal er en samhandlingsløsning der den beskrivende og utførende enkelt kan publisere og gi pris på forespørsler. Ved at all informasjon er samlet i skyen, sparer man seg for mye ekstraarbeid.

– Man unngår å sende digitale filer frem og tilbake, enten som tunge epost-vedlegg eller via minnepinner, opplyser Eskerud.

I Focus Software jobber 45 ansatte for fullt i å utvikle og støtte dataprogrammer. Programvarehuset har over lengre tid prioritert dette siste tilskuddet som nå blir første i sitt slag i Norge. Særlig brukervennligheten og tilgjengeligheten gjør programmet uunnværlig i moderne arbeidsprosesser med anbudsbeskrivelser.

Les også

Russland vil på forskningstokt på norsk sokkel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.