Forskningssjef fra Sintef til Veidekke

Berit Laanke (52) begynner i dag i som direktør for forretningsutvikling bærekraft i Veidekke Infrastruktur. Laanke kommer fra stillingen som forskningssjef i Sintef, og har fra tidligere bred erfaring blant annet fra bygg- og anleggsbransjen som teknologisjef og prosjektleder.

Berit Laanke har de siste 12 årene jobbet i Sintef som forskningssjef for infrastruktur.
Berit Laanke har de siste 12 årene jobbet i Sintef som forskningssjef for infrastruktur. Foto: Veidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. juni 2022 - 09:30

- Jeg gleder meg til å starte arbeidet med å få fram nye forretningsmodeller for en grønn omstilling sammen med dyktige kollegaer i Veidekke Infra­struktur. Veidekke har forpliktet seg til å være klimanøytrale i 2045, og skal halvere alle klimagassutslipp innen 2030. Selskapet har en sterk posisjon i dag, og har allerede gjort mange gode valg som viser at vi er på rett vei. Så håper jeg at jeg kan bidra til å finne gode løsninger også fremover, sier Berit Laanke.

Berit Laanke har de siste 12 årene jobbet i Sintef som forskningssjef for infrastruktur. I 2017 etablerte hun Nettverk for Grønn Anleggssektor og publiserte i 2021 rapporten «Veikart for grønn anleggssektor» sammen med kollegaer i Sintef.

Hun har tidligere erfaring med tunge byggematerialer fra Franzefoss og Unicon samt prosjektledelse fra Skanska. Laanke sitter som styreleder i Norwegian Electric Roads Cluster i tillegg til to styreverv i Sintef.

- Jeg er veldig fornøyd med at Berit har takket ja til å bli en del av Veidekke Infrastruktur. Hun har både faglig tyngde og erfaring fra bransjen som vil hjelpe oss med å bli en mer aktiv del av klimaløsningen. Berit vil få en viktig rolle for å få hele verdikjeden til å jobbe sammen for å redusere utslipp ved materialbruk og innovative løsninger, spesielt i forbindelse med scope 3-utslipp som gjelder alle indirekte utslipp som følge av produksjonen, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Skip kan få tildelt tider -sloter - ved kaier for lossing og steamer i 20 knop for å rekke fram. Ofte blir skipene liggende og vente i opptil mange dager og vente. id for dem. Da , som Containerkranene på Oslo Havn er elektriske.
Les også

EU-prosjekt skal strømlinjeforme havneanløp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.