FORSKNING

18 studentbedrifter får 1 million hver fra Forskningsrådet. NTNU dominerer lista

Tolking av seismiske 3D-kart, rekruttering ved hjelp av maskinlæring og verdens første elektriske autonome hale for cosplay-makedet er blant ideene som får støtte.

Øyvind Aarø, Dag Drejer, Andreas Risvaag og Kim Erling Rasmussen i Sensero, som får støtte til maskinlæring for å visualisere flyten av energi i strømnettet. Målet er å forstå hvor energi går tapt.
Øyvind Aarø, Dag Drejer, Andreas Risvaag og Kim Erling Rasmussen i Sensero, som får støtte til maskinlæring for å visualisere flyten av energi i strømnettet. Målet er å forstå hvor energi går tapt. Foto: Steinar Brandslet, NTNU
Av Steinar Brandslet, Gemini.no/Sintef
28. apr. 2019 - 13:51

– Vi satser stort på nyutvikling og innovasjon. Dette er resultatet av flere års satsning, sier prorektor for nyskaping Toril Nagelhus Hernes ved NTNU.

Også tidligere har studentbedrifter fra NTNU forsynt seg godt av potten fra Forskningsrådet.

De ti studentbedriftene ved NTNU som får støtte denne gangen er svært varierte. Ideer og studenter kommer fra flere miljøer ved universitetet.

Sensero bruker maskinlæring for å visualisere flyten av energi i strømnettet. Målet er å forstå hvor energi går tapt. Gemini har tidligere omtalt bedriften her. Studentene har bakgrunn fra blant annet Entreprenørskolen.

Costail AS kommersialiserer verdens første elektriske autonome hale for salg i cosplay-markedet. Disse kler seg blant annet som fantasifigurer og karakterer fra rollespill. Gemini har skrevet om saken her og her. (Entreprenørskolen)

Studio Gauntlet utvikler spillopplevelser som oppmuntrer barn, foreldre og venner til å samarbeide om ulike utfordringer i spillene. (SPARK)

Koble vil bruke maskinlæring for å gjøre det enklere og rimeligere for arbeidsgivere å trekke til seg, følge opp og rekruttere nye ansatte blant studenter i Europa. (Entreprenørskolen)

RagnaRock Geo bruker kunstig intelligens for å tolke seismiske 3D-kart av undergrunnen for å spare tid og penger i arbeidet med å finne olje. De har også fått 900.000 kroner av NTNU Discovery, som støtter gode prosjektideer fra ansatte ved NTNU og Helse Midt-Norge. (Entreprenørskolen)

Combine har et nytt treningskonsept som samler ulike treningssentre i ett og samme medlemskap, sånn at du får tilgang til flere sentre for samme pris. Disse har i tillegg fått 114.ooo kroner fra NTNU Discovery. (Entreprenørskolen)

BirdsView utvikler analyseverktøy basert på radar og maskinlæring for å oppdage råte i strømnettenes tremaster. Disse har også fått støtte fra NTNU Discovery. (SPARK/INDØK)

Goalkeeper AS er en digital tjeneste som motiverer brukerne til fysisk trening gjennom avtaler med venner og bekjente kombinert med premier i form av gavekort. (Entreprenørskolen)

Drowzee utvikler et nevrologisk hjelpemiddel for søvnforstyrrelser som tillater trening på avslapningsteknikker for innsovning. (Studentene gikk ut fra Entreprenørskolen i fjor.)

SKIE – Utvikler smarte blendingsgardiner som kombinerer solskjerming med energiproduksjon. Prosjektdeltagere fra Los Angeles, Bodø, Kongsberg og Notodden. (NTNU Accel).

Denne artikkelen sto først på trykk på Gemini.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.