BRUER

Fornyer gamle bruer på E6 i nord

To gamle platebruer mellom Narvik og Bjerkvik får seg nå en ekstrem makeover.

Erik Jenssen
24. aug. 2017 - 09:47

Brua over Per Rasmus Elv, 6 kilometer sør for Bjerkvik har trengt fornyelse en god stund. I år nådde den opp i bevilgningskøen, og entreprenøren Nordasfalt Rehab ble leid inn til å gjøre jobben.
Med beredskapsbru fra Vegvesenet ble det etablert midlertidig omkjøring før fellesferien, og deretter gikk man løs på å rive den gamle betongplaten. Brukarene fikk stå igjen, og etter litt forbedringsarbeid skal de gjøre tjeneste også for den nye platen som støpes på stedet.
- Man kunne nok støpt en plate et annet sted og lagt den i en hurtigoperasjon, men siden vi likevel måtte etablere den midlertidige omkjøringen valgte vi å ta oss tid til å gjøre jobben skikkelig og støype bruplata på stedet, sier Vegvesenets prosjektleder Per Winther.

Problemfri drift

Prosjektleder hos Nordasfalt Rehab, Terje Nordgård Larsen, sier anleggsperioden har gått greit og at de har hatt svært lite vedlikeholdsjobb med interimsvegen.
- Vi brukte asfaltmassen som ble frest av den gamle brua til dekke på interimsvegen. Den var varm etter fresinga og ble valset ut på direkten. Og den har holdt veldig godt.
Støypingen av den sju meter lange broplata skjer i månedsskiftet august/ september, og deretter handler det om noen få uker før E6 igjen kan gå over en permanent bru.
Jobben har en kostnadsramme på cirka 4,5 mllioner kroner, og til neste år planlegger Vegvesenet å gjøre en tilsvarende jobb på broa over Moelv, noen kilometer lenger inn mot Bjerkvik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.