KRAFT

– Fornybar energi må foran naturvern

Senterpartileder Liv Signe Navarsete mener miljøorganisasjonene ikke har en konsekvent holdning til naturvern og sier at fornybar energi er viktigere.
Senterpartileder Liv Signe Navarsete mener miljøorganisasjonene ikke har en konsekvent holdning til naturvern og sier at fornybar energi er viktigere. Bilde: Werner Juvik
Stein Jarle Olsen
4. sep. 2009 - 07:52

– De som kanskje er mest for å satse på fornybar energi, er ofte mest imot inngrep i naturen, noe som etter min mening må til. All kraftproduksjon innebærer naturinngrep. Det betyr mindre vannføring i utbygde elver, det betyr vindmøller på værutsatte steder og bygging av skogsbilveier for å få frem tømmer til bioenergi, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete til Aftenposten.

Oppgitt

Hun innrømmer at SV ofte kan være en motstander i slike spørsmål, men snakker også til miljøvernorganisasjonene.

– Jeg er oppgitt over at de som snakker høyest om behovet for å satse på fornybar energi ikke har en konsekvent holdning. Det er åpenbart at satsing på fornybar energi betyr utnyttelse av naturressursene og dermed også inngrep i naturen. SV er bundet til masten med alt partiet har sagt i valgkampen om å satse på fornybar energi, sier Navarsete.

Lekker

Navarsetes partifelle, olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, valgflesker til med en aldri så liten lekkasje fra neste statsbudsjett.

– Regjeringen vil øke fondskapitalen til Energifondet med hele fem milliarder kroner, sier Riis-Johansen og erklærer samtidig at det nå skal bli fullt trøkk på vindkraft.

Til det er Navarsete enig.

– Jeg tror vi nå først skal prøve å avmystifisere dette med vindmøller. Jeg kunne godt tenkt meg å ha et par vindmøller i nærheten av huset for å drifte gården hjemme, sier hun.

Miljøorganisasjonene: – Navarsete har frekkhetens nådegave

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.