OLJE OG GASS

Forlatt plattform i Nordsjøen bemannes igjen

Stått tom siden 2012.

Illustrasjonsbilde av Yme-plattformen fra 2012.
Illustrasjonsbilde av Yme-plattformen fra 2012. Bilde: Talisman
15. sep. 2014 - 16:40

Yme-plattformen i Nordsjøen ble evakuert i 2012. Siden da har den stått tom og ubrukt. Nå skal den bemannes igjen av mannskaper som skal forberede fjerningen av plattformen.

I 2012 ble det oppdaget sprekkdannelser i skroget, noe som førte til at 140 personer ble evakuert. I fjor ble det vedtatt at den skal skrotes og fjernes fra feltet.

I disse dager bemannes plattformen igjen for at mannskaper skal forberede fjerningen fra Yme-feltet neste sommer, skriver sysla.no.

I løpet av de nærmeste fem-seks månedene vil rundt 100 personer jobbe på plattformen, men ingen skal bo på den. Det er leid inn en egen rigg der arbeiderne skal bo.

Talisman Norge har fått jobben med å flytte plattformen vekk fra feltet, og selskapet mener at det er trygt å arbeide på plattformen nå.

– Vi har brukt tiden siden 2012 på å analysere, gjøre tekniske vurderinger og undersøkelser offshore. Tiltaket med å fylle sand i sprekker har også vist seg å være effektivt. Summen viser at vi nå har et akseptabelt sikkerhetsnivå for å bemanne plattformen midlertidig, sier kommunikasjonssjef Grethe Elise Foldnes i Talisman Norge.

Selve flyttingen av plattformen vil skje i 2015.

Les også:

Denne monsterkatamaranen skal løfte Yme på åtte sekunder

«Nye Yme» kan bli lagt dødt

Nå kommer Talisman med sitt nye Yme-konsept  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.