INDUSTRI

Foreslår å forlenge levetiden til avfallsdeponiet på Langøya

Det trekker ut med en avgjørelse om hvor man skal legge det eller de nye deponiene for farlig avfall i Sør-Norge. Begeistringen er mildt sagt ikke stor der det dukker opp deponiplaner.

Ti år til: Med et slik filterpresseanlegg for å fjerne vannet i gipslurryen kan avfallsmottaket på Langøya vare frem til 2030
Ti år til: Med et slik filterpresseanlegg for å fjerne vannet i gipslurryen kan avfallsmottaket på Langøya vare frem til 2030 Foto: NOAH
17. sep. 2020 - 09:30

I både Sverige og Danmark jobbes det med å bygge prosesseringsanlegg for å ta hånd om den giftige flyveasken som kommer fra forbrenningsanleggene. I Norge har vi hatt en slags columbiegg-løsning på Langøya, hvor vi har kunnet blande flyveasken med en såkalt tynnsyre fra Kronos i Fredrikstad. Det er en svak, men forurenset rest av svovelsyre fra produksjonen av titanoksid og jernsulfat.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.