NYHETER

Forberedende arbeid for ny E18 er utlyst

Neste år blir det anleggstart på ny E18 mellom Tvedstrand og Arendal. Nå vil Vegvesenet legge forholdene til rette for de store entreprisene. Forberedende arbeid er sendt ut på anbud med frist 16. og 17. juni.

Den nye E18 er markert med lilla. Forberedende arbeid er delt i to entrepriser med anbudsfrist 16. opg 17, juni. (Ill.: Statens vegvesen)
Den nye E18 er markert med lilla. Forberedende arbeid er delt i to entrepriser med anbudsfrist 16. opg 17, juni. (Ill.: Statens vegvesen)
8. mai 2015 - 07:48

Den nye E18 blir 23 km lang. Den skal gå helt utenom den nåværende i en trasé lengre øst.

De forberende arbeidene er delt i to entrepriser som er omtrent like lange. Grensen mellom dem går like ved kommunegrensen mellom Tvedstrand og Arendal.

 

Frist 16.juni

Oppdraget som har anbudsfrist 16. juni gjelder en strekning som hovedsakelig går gjennom Tvedestrand kommune. Her skal det etableres til sammen 14 km anleggsveger, og det framtidige riggområdet skal planeres. Entreprisen omfatter også skogrydding på traséen til den nye E18.

En opsjon inngår i oppdraget. Den gjelder ombygging av krysset mellom nåværende E18 og fylkesveg 121. Det nåværende T-krysset skal bli rundkjøring. Ombyggingen er nødvendig fordi anleggstrafikken på fylkesveg 121 vil øke betraktelig når arbeidet på ny E18 kommer i gang.

 

Skogrydding og anleggsveger

Oppdraget, som har anbudsfrist 17. juni, gjelder den sørligste strekningen, som bare går gjennom Arendal kommune. Her blir det også skogrydding på traséen til E18. For øvrig skal den som får kontrakten etablere til sammen 3,2 km anleggsveger og støpe en kulvert i traséen til den framtidige E18. Kulverten skal benyttes av husdyr. Også denne entreprisen omfatter en opsjon på en rundkjøring.

Det er anbudsbefaring for begge oppdragene 8. mai. De store entreprisene blir utlyst i januar eller februar neste år.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.