SAMFERDSEL

Follobanen-entreprenør ilagt 200 millioner i bot for kartellvirksomhet mens de jobbet i Blixtunnelen

Saken ble rullet opp etter uenigheter i det påståtte kartellet om en Follobane-kontrakt. Det spanske selskapet Elecnor var ett av 15 selskaper som ble ilagt millionbøter for kartellvirksomhet i 2019, mens de jobbet med Follobanen.

Elecnor installerte det elektriske anlegget i Blixtunnelen på Follobanen. Samtidig var de en av 15 spanske entreprenører som i 2019 fikk bot for kartellvirksomhet av det spanske konkurransetilsynet. Selskapet har anket avgjørelsen.
Elecnor installerte det elektriske anlegget i Blixtunnelen på Follobanen. Samtidig var de en av 15 spanske entreprenører som i 2019 fikk bot for kartellvirksomhet av det spanske konkurransetilsynet. Selskapet har anket avgjørelsen. Eirik Helland Urke

Samtidig som de bygget det tekniske anlegget i Norges største samferdselsprosjekt, Follobanen, ble Elecnor ilagt en bot på 200 millioner kroner for kartellvirksomhet – ulovlig samarbeid. Saken førte også til at det spanske konkurransetilsynet ville bannlyse selskapet fra entreprenør-konkurranser med spanske myndigheter.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.