KARRIERE

Flest vil jobbe i Statoil

Statoilsjef Helge Lund har mange potensielle arbeidstakere rundt omkring. Statoil er landets mest populære selskap blant ingeniører og økonomer.
Statoilsjef Helge Lund har mange potensielle arbeidstakere rundt omkring. Statoil er landets mest populære selskap blant ingeniører og økonomer. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
2. nov. 2009 - 08:06

Økonomer

 1. Statoil
 2. DnB Nor
 3. Innovasjon Norge
 4. Norges Bank
 5. Utenriksdepartementet
 6. Orkla
 7. McKinsey & Company
 8. Telenor
 9. Google
 10. Aker Solutions


Ingeniører

 1. Statoil
 2. Aker Solutions
 3. Det Norske Veritas
 4. Kongsberg Gruppen
 5. FMC Technologies
 6. ConocoPhillips Norge
 7. Hydro
 8. Sintef
 9. Shell
 10. ABB


IT-ingeniører

 1. Google
 2. Statoil
 3. Microsoft
 4. Opera Software
 5. Telenor
 6. IBM
 7. Funcom
 8. Cisco Systems
 9. Skatteetaten
 10. Sun Microsystems

Kilde: Universum

Universum kartlegger hvert år hvor unge norske arbeidstakere ønsker å jobbe, og i år som i fjor er det Statoil som står øverst på ønskelisten.

Likt i toppen

33,7 prosent av ingeniørene og 24,2 prosent av økonomene har Statoil på lista over steder de ønsker å jobbe. Blant ingeniørene følger Aker Solutions, Det Norske Veritas, Kongsberg Gruppen og FMC Technologies.

Dermed er pallen den samme som i fjor, mens de to sistnevnte har bykset opp fra henholdsvis åttende- og niendeplass. Sintef, Forsvarets Forskningsinstitutt og Multiconsult er blant de som har falt på lista.

Ned for Hydro og SAS

Etter Statoil ønsker økonomene mest å jobbe i DnB Nor, Innovasjon norge, Norges Bank og Utenriksdepartementet. Orkla, som i fjor var nummer to blant økonomene, må i år ta til takke med en sjetteplass.

Hydro og SAS har også falt på lista, fra henholdsvis 6.- og 11.-plass til 13. og 19.

Vil ikke bli konsulenter

IT-ingeniører ønsker aller helst å jobbe i Google, mens Statoil der er nummer to, opp fra tredjeplass.

Der tar Forsvaret en hel jafs, og spretter opp fra 22. til 11.-plass.

– Vi ser at banker og offentlig sektor er mer populære nå sammenlignet med høsten 2008. Samtidig ser vi at konsulentselskapene mister plasseringer på rangeringslisten, sier Carlo Duraturo i Universum til Dagens Næringsliv.

Moraliserer ikke

Når det gjelder holdninger viser undersøkelsen en klar tendens til at lønn er blitt noe mindre viktig, mens det å bli utfordret intellektuelt er blitt viktigere for arbeidstakerne.

Det kan også se ut til at finanskrisen har gjort at flere arbeidstakere lar moralen ligge: Nesten 18 prosent færre svarer at det er viktig at bedriften har et godt rykte, mens 13,6 prosent færre mener det er viktig med en høy etisk standard i bedriften.

Les også: Her vil verdens unge jobbe

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.