KARRIEREUTDANNING

Flest jobbtilbud i Stavanger

Universitetet i Stavanger. Realfag. Teknologi. Teknologiske fag. Siving. Studier. Studenter. Utdanning. Arbeidsliv. Lønn. Karriere. Jobb.
Universitetet i Stavanger. Realfag. Teknologi. Teknologiske fag. Siving. Studier. Studenter. Utdanning. Arbeidsliv. Lønn. Karriere. Jobb. Bilde: Universitetet i Stavanger/E.Torp
Dag Yngve Dahle
10. apr. 2008 - 06:54
Vis mer

Vel ni prosent av Teknas studentmedlemmer ved UiS melder om seks eller flere jobbtilbud i løpet av studietida.

Oljeeffekten

For Nito-studentene er andelen lavere, men sett under ett får studentene i Stavanger flere jobbtilbud enn studentene i andre byer og ved andre læresteder.

– Jeg tror hovedforklaringen er at Universitetet i Stavanger har et meget godt samarbeid med industrien i regionen. Våre studier er rettet inn mot industriens behov, sier Per Arne Bjørkum, dekan ved universitetets teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Han viser til at studentene får prøve seg i næringslivet mens de studerer.

– Mange av våre studenter tar bachelor- eller masteroppgaven ute i industrien, slik at bedriftene blir kjent med dem, sier Bjørkum.

Nærkontakt

Dag Vevatne, direktør i Mercuri Urval i Stavanger, bekrefter dette.

– Ja, dette kommer nok av at det er kort avstand mellom Universitetet i Stavanger og de mange oljeselskapene som holder til i byen. Olje- og gassindustrien er i en vekstfase og ingeniørmangelen er stor. Derfor er selskapene tidlig ute med å knytte til seg talentfulle studenter, gjerne ett år før siste eksamen er avlagt, sier han.

– Hvordan gjør de det?

– De er flinke til å arrangere studentseminarer og holde presentasjoner av det de driver med og hva de kan tilby studentene. De tilbyr også traineestillinger og sommerprogram. Vi snakker om attraktive merkenavn, for eksempel StatoilHydro og ConocoPhillips, som kan tilby spennende jobbmuligheter, gode karrieremuligheter og konkurransedyktige betingelser. Her er det snakk om et langsiktig arbeid med å markedsføre seg overfor studentene. Og det er fantastisk hyggelig, sier hodejegeren.

Kutter mellomledd

Det betyr at Mercuri Urval ikke alltid trengs.

– I enkelte tilfeller har vi vært behjelpelig med å rekruttere kandidater fra universitetet, men selskapene er så flinke til å rekruttere selv at vi sjelden blir brukt, sier Vevatne.

Studentene ved Høgskolen i Telemark melder om nest flest jobbtilbud. Også studentene ved Høgskolen i Hedmark er interessante for arbeidsgivere på jakt etter gode hoder.

Universitetet i Agder og private NITH følger deretter. Universitetene i Oslo og Bergen gjør det heller ikke så verst, men er best blant de forholdsvis få Nito-studentene de har i sine studierekker.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Få tilbud til NTNU

NTNU finner vi overraskende nok et godt stykke ned på lista. Under to prosent av Gløshaugen-studentene melder om seks eller flere jobbtilbud.

Universitetet i Tromsø er ikke engang inne blant de 15 beste.

Ser vi på andelen som har fått tre til fem jobbtilbud, er det utenlandsstudentene og studentene ved private NITH som har fått flest tilbud om jobb. Hver sjette av disse studentene har fått tre eller flere jobbtilbud i studietida.

Høgskolen i Ålesund, Universitetet i Tromsø og NTNU følger deretter. Universitetet i Stavanger kommer her på en 10. plass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.