PROSJEKTER

Flere veier fører til Tromsø - nå nevnes også Karlsøy som alternativ innfartsåre i fremtiden

Utredningen skal være ferdig innen 2019.

Totalt fem hovedinnfartsårer mot Tromsø skal utredes.
Totalt fem hovedinnfartsårer mot Tromsø skal utredes. Illustrasjon: Statens vegvesen
30. apr. 2018 - 11:02

Det er Samferdselsdepartementet som har gitt Statens vegvesen i oppdrag å lage en utredning om hvordan innfartsårene til Tromsø kan gi best mulig utvikling for regionen i fremtiden.

Ruta nordfra sto ikke på den opprinnelige planen, men etter dialogmøtet i vinter med representanter for alle kommunene rundt Tromsø, bestemte Statens vegvesen seg for å inkludere innfartsveiene fra Karlsøy. Mulighetene for et helt nytt ferjesamband mellom Karlsøy og Skjervøy blir også en del av utredningen, melder Vegvesenet i en pressemelding.

Årsaken til at Karlsøy-ruta ikke var med på den opprinnelige planen, var at denne innfartsvegen har lite berøring med det øvrige veinettet.

– For å få et mest mulig helhetlig bilde av innfartsveiene i Tromsø-regionen, har vi likevel anbefalt å ta med hovedruta nordfra og inn til byen, og også se denne i sammenheng med alternative ruter fra Skjervøy, sier strategisjef Unni M. Gifstad i Statens vegvesen Region Nord.

Dermed blir det fem hovedruter som skal utredes. De fire andre er E8-ruta fra Nordkjosbortn inn til Tromsø, Lyngen/Ullsfjordruta fra Kåfjord via Olderdalen til E8 i Ramfjorden og videre inn til Tromsø, Malangsruta fra Buktamoen via ulike fylkesveier til Kvaløya og Senja-ruta via Finnsnes over Senja og Kvaløya til Tromsø. I tillegg til veinettet, blir hurtigbåtrutene fra Finnsnes og Skjervøy en del av utredningen.

Til høsten skal Statens vegvesen arrangere idéverksted for næringsliv og representanter for andre viktige vegbrukere. Dette er en del av kartleggingen av viktige transportbehov, som blir en sentral del av utredningen.    

Statens vegvesen har utformet et eget utfformingsnotat, der det gjøres nærmere rede for temaene i utredningen.

Deretter skal Samferdselsdepartementet fastsette et endelig mandat for utredningen, som planlegges ferdig innen utgangen av 2019, opplyses det i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.