Flere tusen Vegvesen-ansatte skal overføres til fylkene

Statens vegvesen har beregnet at mellom 1360 og 1720 årsverk i dag brukes til fylkesvegoppgaver. I 2020 skal disse oppgavene overtas av fylkene selv.

Innen 2020 skal mange av Statens vegvesens oppgaver overføres til fylkenes egne vegadministrasjoner.
Innen 2020 skal mange av Statens vegvesens oppgaver overføres til fylkenes egne vegadministrasjoner. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
14. feb. 2018 - 09:14

Vegdirektoratet fikk før jul i fjor i oppdrag fra Samferdselsdepartementet å utrede spørsmål knyttet til å overføre til fylkeskommunene den delen av den felles vegadministrasjonen, sams vegadministrasjon, i Vegvesenet som utfører oppgaver for fylkeskommunene etter vegloven.

Det er regionvegsjef Torbjørn Naimak som leder prosjektet i Statens vegvesen som jobber med reformen.

I et pressemelding fra Statens vegvesen heter det at de nå har foretatt en foreløpig beregning av etatens ressursbruk knyttet til fylkesvegoppgavene, som viser at de mellom 2014 og 2017 brukte mellom 1360 og 1720 årsverk på denne typen oppgaver. Antall personer i Vegvesenet som, stort eller smått, årlig jobber med fylkesvegoppgaver beregnes å være mellom 4000 og 4500 personer.

- Tallene er foreløpige og vi må jobbe med kvalitetssikre dem ytterligere, forteller Naimak.

Vegvesenets beregning ble nylig presentert for fylkeskommunene, og i etterkant av møtet ble det arrangert en workshop for å diskutere blant annet mulige modeller for overføring av oppgavene fra Statens vegvesen til fylkeskommunene.

- Det er en kompleks oppgave å overføre vegadministrasjon fra Vegvesenet til fylkene. Vi utreder nå mulige løsninger og konsekvenser. Endringen medfører noen utfordringer som må løses, men det er klart at den nye ordningen også kan gi nye muligheter som kan komme trafikantene og samfunnet for øvrig til gode, sier Naimak videre i meldingen fra Statens vegvesn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.