TROLLSTIGEN

Flere observert gående på stengte Trollstigen – fortsatt fare for ras

Til tross for at turistveien Trollstigen er stengt på grunn av rasfare, er flere blitt observert gående på veien. Veisjefen vurderer å koble inn politiet.

Tre personer til fots på Trollstigen i Rauma kommune lørdag 6. juli. Veien ble tidligere i sommer stengt ut året på grunn av fare for steinras.
Tre personer til fots på Trollstigen i Rauma kommune lørdag 6. juli. Veien ble tidligere i sommer stengt ut året på grunn av fare for steinras. Foto: Tipser/NTB
7. juli 2024 - 18:59

Bilder fra stedet viser flere folk som går på den stengte veien.

– Bare mellom klokka 17.00 og 17.30 så vi opp til 20 personer som gikk i den stengte veibanen. Når det fra før av er stengt grunnet rasfare, og med tanke på alt regnet som har kommet, så er risikoen stor, sier Øyvind Johan Heggestad til Sunnmørsposten.

Han var lørdag i området sammen med familien, og sier at de ikke var alene om å reagere på oppførselen.

– Flere mente at dette var som å leke med livet, seier han.

Fylkesveisjef Ole Jan Tønnesen sier at han er overrasket over rapportene som kommer inn fra Trollstigen. Han forteller at de må vurdere å involvere politiet i saken. Det er allerede satt opp skilt.

– Det er fremdeles fare for nedfall og stein, og veien er fremdeles stengt, sier Tønnesen til Sunnmørsposten.

Trollstigen ligger i Rauma kommune og er i foreløpig stengt ut året på grunn av rasfaren.

Nylig bestemte regjeringen seg for å bevilge 40 millioner kroner til å utbedre veien sånn at den kan åpne igjen. Kostnadene er beregnet til 50 millioner kroner, og fylkeskommunen tar de resterende ti millionene.

Flytoget.
Les også

Nye togproblemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.