IT

Fire verdensdeler i ett rom

TRENGER IKKE FLYBILLETT: Tandbergs nye T3videomøterom er et imponerende skue med tre fullHD LCD-skjermer. Til venstre i midten sitter teknologidirektør i Tandberg, Snorre Kjesbu, til venstre folk fra Londonkontoret og til høyre folk fra kontoret i Washington. Det viktigste er at deltakerne skal se hverandre i normal størrelse og kunne se på hverandre og høre hvor lyden kommer fra slik at de glemmer at de ikke befinner seg i samme rom.
TRENGER IKKE FLYBILLETT: Tandbergs nye T3videomøterom er et imponerende skue med tre fullHD LCD-skjermer. Til venstre i midten sitter teknologidirektør i Tandberg, Snorre Kjesbu, til venstre folk fra Londonkontoret og til høyre folk fra kontoret i Washington. Det viktigste er at deltakerne skal se hverandre i normal størrelse og kunne se på hverandre og høre hvor lyden kommer fra slik at de glemmer at de ikke befinner seg i samme rom.Bilde: Odd Richard Valmot

Suksess

Vi fikk se T3-systemet to dager før det ble offisielt lansert, men Tandberg har vist det til potensielle kunder siden desember og allerede solgt mange systemer med en prislapp på 300 000 dollar per utstyrt møterom.

Vår egen demonstrasjon ble avsluttet fordi en bank i London skulle få en demonstrasjon på Tandbergs Londonkontor og skulle snakke med spesialister i Norge.

Tandbergs nye HD møterom

  • Tre 65tommer 1080p LCD skjermer
  • Deltagerne oppleves i faktisk størrelse
  • Videostrømmer kodes i 1080p
  • Koder og viser 1080p Bluray på presentasjonsskjermene
  • CD-kvalitets lyd
  • Retningsvirkende lyd
  • Full interoperabilitet med alt videokonferanse utstyr, OCS, etc.
  • Intuitivt brukergrensesnitt
  • TS (Telepresence server) gjør det mulig å knytte sammen mange rom.
  • Samtalene er kryptert


Med sitt nye videomøterom, T3, vil Tandberg for alvor ta opp konkurransen med flyselskapene.

Her kan fire møterom på ulike steder i verden kobles sammen med noen tastetrykk. I tillegg kan mange andre delta i møtet med mindre konferansesystemer, PC-er med webkamera og 3G-telefoner.

De dukker opp i små innfelte bilder på svære 65 tommers LCD-skjermer. I første omgang støtter systemet 13 ekstra deltakere, men det vil bli utvidet til 48 til sommeren.Superskarpt

Det nye T3-systemet er Tandbergs svennestykke på det som kalles telepresence i full 1080p, eller FullHD.

Ved selvsyn kunne vi konstatere at det er det skarpeste bildet vi noen gang har sett i slike møterom. I tillegg har Tandberg gjort en god jobb i designen av selve møterommet.

Begge langveggene er dekket av blå LED-belyste glassplater, som sammen med oppløsningen bidrar til en følelse av tredimensjonalitet i bildene.

Kontroll

I hvert av møterommene er det tre kontrollskjermer som brukes til å sette opp videomøter.

Skjermene er trykkfølsomme, og det er bare å trekke et telefonnummer ut fra en liste, som ser nesten ut som listen i en iPhone, og slippe den på bildet av videoskjermene.

– Kontrollskjermene kan også brukes til å overføre skjermbilder fra PC-er, slik som PowerPoint-presentasjoner, og det er også mulig å distribuere video i 1080p fra en Blu-ray-spiller mellom møterommene. Vi er alene på markedet med en codec som kan behandle fire toveis 1080p- og en enveis1080p-streamer samtidig. Systemet er også integrert med Microsofts Office Communication Server som gjør det lett å sette opp samtaler og gi sanntidsinformasjon om personene man skal ha tak i, sier teknologidirektør Snorre Kjesbu i Tandberg.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.