LUFTFART

Fire bolter manglet i panelet som løsnet på amerikansk 737 MAX 9-fly

Fire bolter manglet i panelet som løsnet på 737 MAX 9-flyet fra Alaska Airlines, ifølge USAs føderale transportmyndighet (NTSB).

En Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 venter på inspeksjon ved flyselskapets hangar på Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn. Bildet er fra 10. januar.
En Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 venter på inspeksjon ved flyselskapets hangar på Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn. Bildet er fra 10. januar. Foto: Lindsey Wasson
7. feb. 2024 - 07:35

Det går fram av en midlertidig rapport om hendelsen 5. januar.

Boltene skulle hindre at panelet beveget seg oppover. Veggpanelet er plassert over et hull i skroget der enkelte andre varianter av denne 737-modellen har en ekstra dør.

NTSB bemerker også at en rapport fra september 2023 viser at fem nagler var skadet i rammen rundt veggpanelet. Dette skal ha skjedd i produksjonen av flyet. For å erstatte disse naglene, var det nødvendig å ta ut boltene og fjerne veggpanelet.

– Etterforskningen fortsetter for å bringe på det rene hvilke produksjonsdokumenter som ble brukt for å autorisere åpningen og lukkingen av panelet under utbedringen av naglene, heter det i rapporten.

Hendelsen har ført til nok en omdømmekrise for produsenten Boeing. Det kan bety at den europeiske rivalen Airbus vinner markedsandeler.

Havøygavlen vindkraftverk i Havøysund i Finnmark, sett fra Hurtigruta.
Les også

Politiet: Ikke mulig å slukke brannen i vindpark

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.