IT

Fikk prestisjeavtale med NATO

FJERNSTYRING: IT-systemer skal hjelpe JWC på Jåttå til å kunne simulere treningssituasjoner for ISAf-styrken i Afghanistan.
FJERNSTYRING: IT-systemer skal hjelpe JWC på Jåttå til å kunne simulere treningssituasjoner for ISAf-styrken i Afghanistan. Bilde: Scanpix

Avtalen inngås med Forsvarets Logistikkorganisasjon på vegne av NATO og har en verdi på i overkant av 100 millioner kroner over tre år, før opsjoner.

JWC i Stavanger skal benytte komplekse og sammensatte IT-løsninger som gir NATO muligheten til å simulere situasjonen styrkene vil møte i for eksempel Afghanistan.

Ny teknologi

Som en del av denne avtalen ønsker NATO og Joint Warfare Centre å ta i bruk ny teknologi basert på virtualisering av både servere og desktoper.

Hensikten er å kunne tilby brukerne større fleksibilitet og mer smidig drift av løsningene som benyttes.

Installasjonen på Jåttå blir dermed en av de største virtuelle server- og desktopinstallasjonene i Europa, heter det i en pressemelding.En fot innenfor

Forsvarets tidligere samarbeid med ErgoGroup har veid tungt, ifølge prosjektleder Morten Hofstad i Forsvarets Logistikkorganisasjon/ Investeringsavdelingen.

– Våre erfaringer med ErgoGroup fra gjennomføringen av et stort oppgraderingsprosjekt har gitt oss trygghet for at de har den nødvendige kompetansen og forståelsen for våre unike behov, uttaler Hofstad.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.