NYHETER

Fiborg Maskin leder to konkurranser

Fiborg Maskin fra Levanger vil ha 19 millioner kroner for to jobber for Vegvesenet i Steinkjer kommune. Det gir en klar ledelse over konkurrentene.

Dette er fylkesveg 267. Den skal få fast dekke og tillatt akseltrykk på 10 tonn i løpet av neste år. Fiborg Maskin fra Levanger ligger godt an til å få den jobben. (Foto: Google)
Dette er fylkesveg 267. Den skal få fast dekke og tillatt akseltrykk på 10 tonn i løpet av neste år. Fiborg Maskin fra Levanger ligger godt an til å få den jobben. (Foto: Google)
2. okt. 2012 - 15:14

Den ene jobben gjelder oppgradering av fylkesvegene 263 og 267, den andre gjelder oppgradering av fylkesveg 251. Fiborg Maskin vil ha henholdsvis 12,214 og 6,796 mill. for de to jobbene. Veidekke vil ha 13,411 og 7,647 mill. Det holder til to andreplasser. Nr. tre er Odd Einar Kne fra Steinkjer med anbud på 14,004 og 8,081 mill.

Ytterligere fire entreprenører ga anbud på den største jobben, tre av dem også på den minste. Den eneste riksentreprenøren som har vist interesse er Veidekke, som har driftskontrakten i området.

Byggeleder Dag Ivar Borg i Region Midt er fornøyd både med prisene og med deltagelsen i konkurransen.

De to strekningene som inngår i den største jobben har en samlet lengde på 16,8 km. Strekningen på fylkesveg 251 er 9,1 km lang. I dag mangler disse vegene fast dekke, og akseltrykk høyere enn 8 tonn er ikke tillatt. Nå får de fast dekke og blir samtidig forsterket for å tåle 10 tonn. Oppdragene omfatter også legging av trekkerør for bredbånd på de aktuelle strekningene, men asfalteringen inngår ikke. Det settes ut som en egen entreprise senere.

Tilsvarende arbeid på ytterligere to fylkesveger i Steinkjer kommune blir lyst ut senere i høst.

Alle de aktuelle vegstrekningene skal få fast dekke innen utgangen av neste år. I løpet av 2020 er det asfalt på alle fylkesveger i Nord-Trøndelag, hvis fylkestingets målsetting blir oppfylt.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.