KRAFT

– Feigt å tåkelegge småkraft-nei

FEIGT: Det er feigt og arrogant å ikke gi en skikkelig begrunnelse for hvorfor småkraftpionerene ikke får elsertifikater, mener Høyres Bjørn Lødemel.
FEIGT: Det er feigt og arrogant å ikke gi en skikkelig begrunnelse for hvorfor småkraftpionerene ikke får elsertifikater, mener Høyres Bjørn Lødemel. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
23. mars 2011 - 13:25

Energiministeren skuffet småkraftbransjen stort da han på Småkraftdagene på Hell i dag avviste å gi gamle småkraftverk elsertifikater.

Les saken:

En gåte

Lødemel, som sitter i Stortingets energi- og miljøkomité, likte ikke det han hørte.

– Jeg er utrolig skuffet. Regjeringen har en moralsk plikt til å innfri løftene. Det er en gåte hvorfor de ikke gjør det, sier Lødemel til Teknisk Ukeblad.

Samlet vurdering

Han er også kritisk til at Moe ikke ønsker å gi en begrunnelse for løftebruddet, utover å vise til en “samlet vurdering”.

– Det er feigt og utrolig arrogant å komme hit å snakke om en samlet vurdering, sier Lødemel.

Opp i Stortinget

Lødemel medgir at mulighetene for å endre regjeringens beslutning er små. Likevel har opposisjonen samlet seg om et forslag som de tar opp i Stortinget om å gi småkraftpionerene sertifikatstøtte.

– Da vil vi få debatt og vi vil presse på for å få vite hva en samlet vurdering betyr. Jeg synes det er arrogant å ikke utdype dette, energiministeren burde vårt såpass ærlig, sier Lødemel.

– Feil signaler

Også Frps energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen er kritisk til regjeringens håndtering av saken.

– Dette gir helt feil signaler til pionerer på andre områder som vil satse på noe i framtiden basert på løfter fra regjeringen, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.