Feiebil tok fyr i Fjærlandstunnelen

13 personer ble sendt til sykehus for sjekk etter at en feiebil tok fyr i Fjærlandstunnelen i natt. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Vraket av feiebilen som tok fyr inne i Fjærlandstunnelen i Sogn sent mandag kveld.  OBS kreditFoto: Sogn brann og redning / NTB scanpix
Vraket av feiebilen som tok fyr inne i Fjærlandstunnelen i Sogn sent mandag kveld. OBS kreditFoto: Sogn brann og redning / NTB scanpix Bilde: Sogn brann og redning
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. apr. 2017 - 11:05

Feiebilen som tok fyr én kilometer inne i den 6,3 kilometer lange tunnelen fra Jølster-sida, tilhører østfold-selskapet Asfalt Remix AS. Driftsleder Eivind Brynhildsen forteller til Våre Veger at de ennå ikke vet hva som var årsaken til brannen.

-Brannen startet foran ved førerhytta, hvor det i utgangspunktet ikke skal være noen brennbare materialer. Foreløpig tenker vi at det må ha vært en eller annen form for teknisk svikt.

 

Sjåføren fikk slått alarm

Vis mer

Brynhildsen forteller at sjåføren av feiebilen raskt fikk slått alarm, og at han bidro til å få evakuert de som var inne i tunnelen i nærheten av brannen. Også sjåføren har i likhet med de andre som var eksponert for røyk inne i tunnelen, vært til legesjekk ved sykehuset i Førde.

Eivind Brynhildsen forteller at de aldri tidligere har opplevd at det har begynt å brenne i feiebilene deres.

-Bilen er en relativt ny Scania fra 2015, og vi kan ikke se at det er noen forhold som kan forklare hvorfor brannen startet, forteller han.

 

Stengt i flere dager

kart Fjærlandstunnelen
kart Fjærlandstunnelen

Det elektriske anlegget i Fjærlandstunnelen ble ødelagt i brannen mandag kveld. Det samme gjelder brann- og frostsikringen. Tunnelen blir stengt i flere dager.

– Det dreier seg om omfattende skader, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane til NTB.

Det totale skadeomfanget etter tunnelbrannen som brøt ut sent mandag kveld var tirsdag formiddag ikke fullt ut kartlagt. En geolog har vært inne i tunnelen og vurdert skadene, men vil ikke konkludere før han har sett dem på nært hold ved å bruke en plattformbil, ifølge Finden.

– Tunnelen blir stengt i flere dager, men vi kan ikke si noe nå om hvor mange dager det er snakk om. Vi håper å kunne starte opp med styrt trafikkavvikling gjennom tunnelen – kolonnekjøring – så fort vi har fått rensket opp og sikret området, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.