Farlige rekkverk og for lite inspeksjoner langs E6 og Rv3

Vegtilsynet mener at Statens vegvesen ikke gjennomfører tilstrekkelige inspeksjoner langs E6 og Rv3, og at etaten i Region øst ikke har god nok oversikt over tilstanden på vegobjektene.

12. mai 2017 - 11:14

Vegtilsynet har undersøkt om Statens vegvesen, Region øst planlegger, gjennomfører og følger opp inspeksjoner av rekkverk, vegdekke, avvannings- og dreneringssystemer i samsvar med krav. De undersøkte vegstrekningene var langs E6 og Riksveg 3.

Vegtilsynet var selv ute og inspiserte strekninger på E6 og Rv3 i Region øst, og fant at tilstanden ikke var i samsvar med regelverket. Blant annet fant man eksempler på  feilmonterte rekkverk der boltene mangler,  lave rekkverk og krakkelerte, dårlige vegdekker (se vedlagte fotografier). Disse manglene var ikke registrert av Region øst.

Tilsynet mener funnene viser at det ikke gjennomføres tilstrekkelige inspeksjoner av de undersøkte strekningene, og at Statens vegvesen Region øst ikke har god nok oversikt over tilstanden på de vegobjektene saken omfatter.

Vegtilsynet fant også at Region øst har ikke rettet avvik på utvalgte objekter, innen angitt tiltakstid.

Vegtilsynet har funnet seks avvik og gjort to observasjoner i saken. Vegtilsynet vil følge opp avvikene mot Region øst.

Region øst mente selv at kontrollnivået i all hovedsak er tilstrekkelig, og at man gjennom driftskontraktene ivaretar en stor del av inspeksjonsbehovet for rekkverk og avvannings- og dreneringssystemer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.