OLJE OG GASS

Får velge områder for CO2-lagring

Regjeringen ber industrien nominere områder for lagring av CO2 fra Mongstad.
Regjeringen ber industrien nominere områder for lagring av CO2 fra Mongstad. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Maiken Ree
20. juni 2011 - 08:47

Det er Olje- og energidepartementet (OED) som har invitert industrien til å selv peke på de områdene de mener egner seg best for leting etter reservoarer for permanent lagring av CO2.

– Transport og lagring av CO2 fra Mongstad vil være et av de første prosjektene av sitt slag der CO2 fra et fullskala fangstanlegg transporteres for lagring på kontinentalsokkelen, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe i en melding på departementets hjemmeside.

Gir tilgang

Gjennom nominasjonsprosessen settes det i gang en politisk prosess som gir industrien tilgang til områder for fremtidig permanent lagring av CO2 fra Mongstad, men også andre kilder i kombinasjon med CO2 fra Mongstad.

Borten Moe sier at ved å be industrien selv nominere områder, vil han legge til rette for at selskaper med relevant kompetanse får mulighet til å delta i prosjektet.

Samtlige operatører

Nominasjonen vil være en del av beslutningsgrunnlaget i departementets vurderinger knyttet til utlysning.

Invitasjonen er sendt til samtlige operatører på norsk sokkel, men vil også kunngjøres i Norsk Lysningsblad slik at andre selskaper skal kunne nominere sine områder.

Viktig tiltak

Borten Moe sier at fangst og lagring av CO2 er en viktig del av regjeringens tiltak for å redusere CO2-utslipp.

– Arbeidet med planlegging og forberedelse av fullskala fangst, transport og lagring på Mongstad er sentralt i regjeringens innsats for å utvikle og realisere fangst og lagring av CO2 i årene som kommer, sier Borten Moe.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.