IT

Få saldoen rett på klokka

Dette smarturet blir først ut.

Vindu mot transaksjoner: Nå kan du få de 20 siste transaksjonene fra lønnskontoen rett inn på klokka med et knappetrykk
Vindu mot transaksjoner: Nå kan du få de 20 siste transaksjonene fra lønnskontoen rett inn på klokka med et knappetrykk Bilde: SpareBank 1
7. nov. 2014 - 20:26

Nettbanken har vandret fra PC-en til mobilen hvor den er blitt svært populær. Nå vandrer den videre til smartklokka. SpareBank 1 er først ute og tilbyr fortløpende saldovisning fra en konto på en smartklokke.

Hvert 15. minutt snakker den nye appen med nettbankappen og får overført saldoen. På forespørsel kan også kunden få frem de 20 siste transaksjonene. Klokka vil fungere som en finansiell second screen til mobilen.

Les også: Alt du trenger å vite om Apple Watch

Raskere saldosjekk

– Vi ser at bruken av mobilbanken er på topp rundt 16-tiden når folk er på vei hjem eller i butikken. Da er det svært mange som sjekker hvor mye de har på lønnskontoen. Det å flytte denne operasjonen fra mobilen til klokka tror vi mange vil sette pris på. Det var jo enklere før når man kunne titte i lommeboka for å sjekke likviditeten. Nå er det ikke så mange som gjør det lenger, sier mobilbankansvarlig i SpareBank 1-alliansen, Baard Slaattelid.

Han peker på at den nye smartklokka kan vise kundene mye av den informasjonen de vil ha selv om grensesnittet er lite. Klokka henter saldoen fra en ny app som snakker med mobilbankappen. For å bruke den må kundene gjøre en tofaktor autentisering, som de er vant med, og så kan appen hente ny saldo hvert 15. minutt eller på forespørsel. I tillegg kan kundene hente frem de 20 siste transaksjonene på klokka med et knappetrykk.

Les også: LG lanserer rund smartklokke

Må ha telefon

Klokka vil bare vise saldo så lenge den kan kommunisere med telefonen til brukeren. Skjer det en feil, noe med appen på telefonen, eller at systemet ikke brukes på 60 dager kreves en ny autentisering.

Klokkeappen kan bare brukes til å se saldo og transaksjoner. Det er ikke mulig å gjøre noe med kontoen fra klokka. Da må brukerne gå inn i den vanlige mobilappen og logge seg inn på vanlig måte.

I første omgang har SpareBank 1 laget en app for iOS om fungerer med smartklokka til Pebble. Androidappen ligger tre fire uker etter i utvikling.

– Vi valgte å starte med klokka til Pebble fordi den kan brukes på alle plattformer, men kommer nok også til å støtte de proprietære klokkene til Apple og Samsung og flere til etter hvert. Vi vil vurdere de fleste klokkeflatene som kommer på markedet. I starten vil dette være en egen app som snakker med mobilbankappen. I fremtiden tror vi en slik klokkefunksjon vil bli en del av selve mobilbankappen, sier Slaattelid.

Les også:

Dette er en smarttelefon

Google-klokken lanseres i Norge

Nå kommer smarte halsbånd til hunder  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.