BYGG

Europas høyeste i St. Petersburg

Joachim Seehusen
24. sep. 2009 - 15:49

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg skal myndighetene nå ha gitt tillatelse til bygging av det kontroversielle forretningssenteret ved elven Neva. Planene går tilbake til 2006, da Gazprom skal ha inngått en avtale med myndighetene i St. Petersburg om å betale 20 milliarder rubler årlig i skatt, og å flytte hovedkontoret til byen. Bystyret skulle så overføre 60 milliarder rubler over en tiårsperiode til byggingen av det nye forretningssenteret der tårnet Okhta Center utgjør den største og mest spektakulære delen, skriver Wikipedia.

Men skandalene kom raskt. Allerede i desember 2006 trakk tre av fire jurymedlemmer seg fra arkitektkonkurransen fordi alle forslagene på shortlisten var så høye. Unescos senter for verdensarv skal også ha uttrykt bekymring for prosjektet.

Senere skal avtalen mellom byen og Gazprom ha blitt endret slik at selskapet nå tar en større del av byggekostnadene, og nå er altså tillatelsen gitt. Senteret er planlagt ferdigstillet til 2016.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.