NETTARKIV

Erling Westgaard til minne

13. feb. 2002 - 16:15

Etter eksamen ved NTH i 1937 på elektrolinjen, fortsatte han ved NTH til 1939 som vitenskapelig assistent. Årene 1939-53 var han ansatt i Nebb, ble overingeniør i 1942 og var ett år ved Brown Boveri i Sveits. Etter studieopphold i Sveits og USA 1953-54 kom han til NTH som professor i elektromaskinbygging.

Hans arbeid og engasjement for NTH var bredt og omfattende i de 28 år han var professor, ikke bare oppbygging av undervisning og forskning innen eget fagfelt, men også ledelse av elektroteknisk avdeling i mange år og deltagelse i NTHs toppledelse som avdelingsformann og prorektor. I en periode var han Sintefs styreleder, samtidig som han var sterkt engasjert i EFIs oppbygging og utvikling.

Innen sitt eget fag, konstruksjon av elektriske maskiner, nøt han en bred anerkjennelse. Han var en meget benyttet konsulent, både for generatorprodusenter og for kraftselskaper i kraftutbyggingens mest hektiske år, som falt sammen med hans professorperiode. Selv om elektriske maskiner var hans fagfelt så han tidlig mulighetene kraftelektronikken hadde innen elkraftteknikken.

Professor Westgaard var i flere år medlem av NTNFs komite for vitenskapelig personell, hvorav to år som komiteens formann. Han har vært medlem av Trondheim bystyre og satt i flere år som medlem i NIFs hovedstyre. For innsatsen i NIF ble Westgaard tildelt foreningens hederstegn.

Erling Westgaard utøvet sitt fag på en slik måte at det grodde etter ham, både innen norsk industri og elforsyning, og ikke minst i fagmiljøet ved NTH/NTNU. Vi vil minnes ham i ærbødighet og takknemlighet.

På vegne av kollegaer ved Institutt for elkraftteknikk,NTNU

Tore Undeland, Hans H. Faanes, Arne T. Holen og Robert Nilssen

(Nekrologen er forkortet.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.