ENERGI

Equinor vil pumpe olje til siste slutt

Equinor vil at Norge skal stå igjen som verdens siste olje- og gassleverandør. Da må lønnsomheten være på topp og CO2-utslippene på et minimum.

God lønnsomhet og lave utslipp i oljeproduksjonen er oppskriften for et Equinor som vil at Norge skal stå igjen som den siste oljeleverandøren. Dette er Johan Sverdrup-feltet.
God lønnsomhet og lave utslipp i oljeproduksjonen er oppskriften for et Equinor som vil at Norge skal stå igjen som den siste oljeleverandøren. Dette er Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen/NTB

Konserndirektør Kjetil Hove har ansvaret for Equinors virksomhet på norsk sokkel. Han sier til Klassekampen at det viktigste selskapet kan gjøre for Europa, er å levere olje og gass til kontinentet.

Mens en rekke europeiske land jobber med å bryte avhengigheten av russisk gass, mener Hove at norsk gass kan spille en viktig rolle i lang tid.

– Vi tror Europa vil trenge gass i mange tiår framover. Vi mener norsk gass er veldig godt posisjonert fordi vi har lave kostnader, og infrastrukturen allerede er bygd ut, sier han.

Lave CO2-utslipp i produksjonen av olje og gass kan også bli en viktig fordel.

– Både FN og alle andre sier at den oljeprovinsen med høyest lønnsomhet og lavest CO2-fotavtrykk er den som skal produsere helt til slutt. Det vi jobber med hver eneste dag, er å få lavest mulig CO2 og høyest mulig lønnsomhet, sier oljetoppen.

– Ja, verden transformerer til andre energikilder, men i en overgangsperiode vil du fortsatt ha behov for olje og gass. Hvis vi kan være konkurransedyktige og ha lavest mulig CO2-fotavtrykk i produksjonen, så mener vi det er det verden trenger.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.