ENERGI

Equinor med oljefunn i Norskehavet

– Kan styrke levetiden til produserende felt i Norskehavet.

Riggen West Hercules boret letebrønnen Egyptian Vulture i Norskehavet for Equinor, hvor det ble gjort et oljefunn.
Riggen West Hercules boret letebrønnen Egyptian Vulture i Norskehavet for Equinor, hvor det ble gjort et oljefunn. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
Ina AndersenIna AndersenJournalist
1. nov. 2021 - 08:51

Oljedirektoratet melder at Equinor har gjort et oljefunn i letebrønnen Egyptian Vulture i Norskehavet, om lag 10 kilometer nord for Tyrihans-feltet, 23 kilometer øst for Kristin-feltet og 200 kilometer nord for Kristiansund.

Funnet er beregnet til å være på mellom 19 og 63 millioner fat olje.

Ifølge OD skal Equinor og de andre partnerne i lisensen evaluere funnet for videre avgrensning, og de vil vurdere å knytte funnet opp til eksisterende infrastruktur i området.

– Kan styrke produserende felt

Kristin Westvik, som er Equinors områdedirektør for Utforskning og Produksjon Nord, sier i en melding at fremtidig verdiskapning i stor grad vil komme fra økt utvinning fra eksisterende felt, og tilknytting av nye funn nær eksisterende infrastruktur. 

– Det er derfor oppløftende nok en gang å kunne påvise ressurser som kan styrke levetiden til produserende felt i Norskehavet. Slike feltnære funn er lønnsomme, robuste mot svingninger i olje- og gasspris, de har kort tilbakebetalingstid og lave utslipp, sier hun. 

Dette er det tolvte funnet på norsk sokkel i år, og Equinors femte funn (ikke medregnet avgrensingsbrønner). 

Det største funnet så langt i år er det Wintershall Dea som står for, med sin Dvalin Nord brønn. Den inneholder opp mot 157 millioner fat med olje, gass og kondensat. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.