ENERGI

Equinor forlenger avtaler for 11,5 milliarder

Equinor forlenger avtaler til en verdi av 11,5 milliarder kroner innenfor vedlikehold og modifikasjonstjenester for anlegg på land og offshore. 

Equinor forlenger flere store avtaler med leverandører, slik at de gjelder ut februar 2026. Her fra Equinors Gullfaks-felt.
Equinor forlenger flere store avtaler med leverandører, slik at de gjelder ut februar 2026. Her fra Equinors Gullfaks-felt. Illustrasjonsfoto: Equinor
11. feb. 2022 - 09:51

– Samarbeidet med Aibel AS, Apply AS, Aker Solutions AS og Wood Group Norway AS forlenges i tre år og vil opprettholde betydelige ringvirkninger i store deler av landet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Avtalene ble inngått i 2016 og gjelder der Equinor er operatør eller teknisk ansvarlig. Den nåværende rammeavtalen gjelder til februar 2023, og den forlenges altså til ut februar 2026.

– Gjennom opsjonsutøvelsen kan vi bygge på leverandørenes anleggskompetanse og raskt prøve ut nye samarbeidsmodeller for å oppnå resultater, sier Mette H. Ottøy, anskaffelsesdirektør.

Bare for Aibel omfatter avtalen ti offshore installasjoner og fem landanlegg, noe som utgjør en vesentlig del av Aibels aktivitet, sier Aibel i en pressemelding.

Ukrainas ammunisjonslager er i ferd med å tømmes og landets styrker har fått ordre om kun å benytte 2000 artillerigranater i døgnet.
Les også

EU: Vil doble produksjonen av ammunisjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.