OLJE OG GASS

Equinor flyr hjem 140 ansatte fra Martin Linge-feltet i Nordsjøen

Ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. De første reiste onsdag kveld.

Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen.
Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen. Foto: Jan Arne Wold, Bo B. Randulff/Equinor
12. mars 2020 - 10:45

Tidlig onsdag ble det kjent at én person er bekreftet smittet av viruset på Equinors Martin Linge-plattform i Nordsjøen. Ytterligere to testes, men der er ikke svarene klare ennå, opplyser Equinor til E24 torsdag morgen.

Informasjonssjef Kolbjørn Andreassen i bransjeforeningen Norsk olje og gass kjenner ikke til at andre operatører mistenker smitte på norsk sokkel.

Fylkeslege Janne Dahle-Melhus i Rogaland har nå ukentlige møter med oljeselskapene og Norsk olje og gass som følge av spredningen av koronaviruset.

– Det var på ingen måte uventet, og vi har allerede jobbet i flere uker for å være klare når det første tilfellet kom, sier hun.

Den smittede personen ankom Martin Linge-feltet onsdag forrige uke. Vedkommende hadde nylig vært på reise i Østerrike.

Da Folkehelseinstituttet betegnet landet som et risikoområde mandag, ble personen satt i karantene på lugaren sin og testet. Tirsdag kveld fikk Equinor bekreftet at personen er smittet av viruset.

Ikke i produksjon

Martin Linge-plattformen er fremdeles under utbygging, og er ikke satt i produksjon ennå. Dermed får ikke hjemsendelsen av ansatte noen direkte konsekvenser for oljeproduksjonen.

Indirekte kan koronautbtuddet føre til ytterligere forsinkelser av oppstart av feltet. Plattformen er allerede svært forsinket, etter store problemer under bygging i Sør-Korea, og deretter et stort etterslep da den endelig kom til Norge, to år forsinket. 

Forventet oppstart på feltet er i høst - fire år etter den opprinnelige planen.

Feltutbyggingen er dessuten blitt langt dyrere enn det som var beregnet på forhånd. I statsbudsjettet i høst ble det klart at Martin Linge nå sprekker med hele 25,7 milliarder kroner – 85 prosent mer enn det som var skissert i utbyggingsplanen. 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.