Den smittede personen har vært holdt isolert på en lugar siden 9. mars, og det er innført smitteverntiltak for offshore-installasjoner om bord. Det er ikke tatt stilling til når personen vil fraktes til land, opplyser Equinor på sine nettsider.
Personen kom til feltet 4. mars tidlig på formiddagen. Personen har nylig vært i Østerrike, og da Østerrike ble listet som risikoland ble personen satt i karantene om bord, og en prøve ble tatt.
Equinor bekrefter at den smittede personen er ansatt i selskapet, men vil ikke gå nærmere inn på hvilken jobb vedkommende har, skriver Stavanger Aftenblad.
– Vi må nå gå gjennom personens bevegelser, på samme måte som i andre smittetilfeller, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor.
Equinor med nytt olje- og gassfunn i Nordsjøen
Aktivitet reduseres på feltet
Det har videre blitt tatt prøver av ytterligere to personer på feltet. Også disse har vært i områder med vedvarende smittespredning.
Prøvesvarene for disse foreligger ikke ennå, ifølge selskapet.
Sykepleiere om bord følger opp alt personell, og det er ikke flere om bord med symptomer på smitte, opplyser selskapet.
Aktiviteten reduseres på feltet i dag, personell forblir på de installasjonene de allerede er på inntil videre og Equinor vurderer fortløpende videre tiltak.
Det utføres en rekke smitteverntiltak på installasjonen, deriblant følgende:
- Reduksjon i sosiale sammenkomster
- Reduksjon møteaktiviteter
- Innført større distanse mellom personell i kantine
- Nedvask av utvalgte fellesområder
Martin Linge-feltet er i prosjektfasen, og skal etter planen starte produksjonen i slutten av 2020. Det er 776 personer som jobber offshore med prosjektet, fordelt på tre installasjoner.
Mener aktiviteten må stanses
Fagforeningsleder Per Steinar Stamnes mener at Equinor bør vurdere å stanse aktiviteten.
Fagforeningen Industri Energi Equinor Sokkel er selv blitt pålagt å avlyse det pågående årsmøte, skriver E24.
– Når vi har et møte med 60 personer, og det kan være opp mot 800 personer på Martin Linge, så bør de i hvert fall tenke tanken, sier Stamnes.
Equinor har ikke lenger tro på løsningen: Flytende havvind skal forsyne britisk gassfelt med strøm
Mistenker smitte på fem installasjoner
Equinor opplyste tirsdag at de mistenkte koronasmitte på fem installasjoner, skriver Bergens Tidende.
Det gjelder Oseberg feltsenter, Askepott på Oseberg-feltet, Askeladden på Gullfaks-feltet og to rigger på Martin Ling-feltet. All helikoptertrafikk til og fra disse er stanset.
– Vi starter ikke opp igjen helikoptertrafikken før vi har svar på prøvene, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor.
Han vil ikke opplyse hvor mange personer man mistenker kan være smittet.
Karantene-regler
Equinor har innført retningslinjer for å hindre smittespredning, og personer som har vært i noen av landene som regnes som høyrisiko må i karantene i 14 dager før de får reise offshore eller besøke noen av Equinors kontorer eller anlegg.
Det samme gjelder for dem som har hatt kontakt med en person som er bekreftet eller mistenkt smittet av Covid-19.
Skrur på strømmen: Skal kutte 250.000 tonn CO2