TUNNELER

Entreprenør for vedlikehold av tunneler i Troms og Finnmark er på plass

Samferdselsdivisjonen i Troms og Finnmark fylke har signert sin første kontrakt.

Den 1517 meter lange Sifjordtunnelen er del av fylkesvei 232 på Senja kommune i Troms.
Den 1517 meter lange Sifjordtunnelen er del av fylkesvei 232 på Senja kommune i Troms. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. mars 2020 - 12:13

Kontrakten med AG Tunnel AS har en verdi på 35 millioner kroner i året – og går over ett år med opsjon på ett pluss ett år, opplyses det på fylkeskommunens nettsider.

Fra venstre kontrollingeniør Kristian Magnussen, byggeleder Geir Larsen fra fylkeskommunen og daglig leder Are Oxholm fra AG Tunnel ser frem til å sette i gang med arbeidet. <i>Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune</i>
Fra venstre kontrollingeniør Kristian Magnussen, byggeleder Geir Larsen fra fylkeskommunen og daglig leder Are Oxholm fra AG Tunnel ser frem til å sette i gang med arbeidet. Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune

AG Tunnel skal gjøre vedlikeholdsarbeid på skader og mangler på tunneler i Troms og Finnmark, samt eventuelle skader som oppstår i kontraktsperioden. Eksempel på arbeid som skal utføres er sikring med sprøytebetong på fjell, brannsikring og sprengningsarbeider for å oppnå ønsket frihøyde.

Byggeleder for fylkeskommunen, Geir Larsen, sammenligner prosjektet med EU-kontroll av biler.

– Dette er ikke prestisjeprosjekter, men høyst nødvendige tiltak for å bevare og forbedre sikkerheten for reisende i Troms og Finnmark. Vi har gode erfaringer med AG Tunnel, og er trygge på at de fortsatt vil gjøre en god jobb for oss i fremtiden.

Fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (AP), er glad kontrakten er kommet i havn.

Vis mer

– Trafikksikkerhet er høyest prioritert for fylkeskommunen innen samferdsel. Bedre sikring av tunneler vil gjøre mye for sikkerheten til befolkningen i fylkeskommunen, sier hun.

Lokale ansatte

Fylkesråden er også glad for at prosjektet kommer det lokale næringslivet til gode. Daglig leder i AG Tunel, Are Oxholm, sier de er avhengige av lokal arbeidskraft på de ulike lokasjonene i Troms og Finnmark.

 – Vi vil ansatte lokalt, men også leie inn mannskaper og maskiner etter behov. Samtidig vil vi trenge overnatting, bespisning og materiell på stedene vi jobber.

Arbeidet i tunnelene vil foregå på kveld og natt slik at trafikken blir forhindret minst mulig. Oxholm ser frem til prosjektet som starter allerede i neste uke.

 – Vi har oppdrag over hele landet og i Sverige, og har bitt oss merke i at folk nordpå er mer forståelsesfulle for at tunellene er stengt for nødvendig vedlikehold. Vi gleder oss og håper det gode samarbeidet vil fortsette.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.