Entreprenør-firma involvert i to bru-ulykker

Firmaet som hadde gjort de tekniske beregningene av brua som brøt sammen ved Sjoa i går, ble bøtelagt etter bru-kollapsen som krevde to liv i Trondheim i 2013.

Reinertsen AS som hadde ansvaret for prosjekteringen og de tekniske beregningene av brua.  Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix.
Reinertsen AS som hadde ansvaret for prosjekteringen og de tekniske beregningene av brua. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix. Bilde:
NTB
18. feb. 2016 - 08:39

Det var entreprenørfirmaet Reinertsen AS som hadde ansvaret for prosjekteringen av brua, skriver VG. Samme selskap vedtok i 2014 en bot på 5 millioner kroner for brukollapsen som kostet to menneskeliv utenfor Trondheim året før.

– Det er altfor tidlig å si noe om årsakssammenhengen, men brua var dimensjonert for en totallast på 65 tonn. Tømmerbilen veide rundt 31 tonn, sier Øyvind Moshagen, prosjektleder i Statens vegvesen for E6 Biri-Otta til avisen.

Han bekrefter at det var Reinertsen AS som hadde ansvaret for prosjekteringen og de tekniske beregningene av brua. Administrerende direktør Erik Reinertsen henviser til Vegvesenet, men bekrefter overfor VG at de har utført prosjektet.

Brua som knakk onsdag over nye E6 er en fagverksbru i limtre, med en lengde på 49 met

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.