KRAFT

Enova glad for ny rolle

Klimameldingen gir Enova et viktig anvar for teknologisatsingen i industrien.

25. apr. 2012 - 15:20

Teknisk Ukeblad skrev i slutten av februar om at Enova var i  samtaler med Olje- og energidepartementet om hvilke oppgaver statsforetaket Enova skal ha i fremtiden.

En viktig oppgave, støtte til vindkraft, falt bort da det norsk-svenske markedet for grønne sertikater trådte i kraft fra årsskiftet.

Dermed var Enovas rolle uklar.

Les mer: Ikke bekymret for Enovas fremtid

Vist tillit

Men nå har Enova fått et nytt og viktig ansvar: Selskapet skal forvalte den nasjonale satsingen på klimateknologi. Det går frem av Klimameldingen som regjeringen la frem i dag. 

Målet med satsingen er å redusere klimagssutslipp og gi energibesparelser i industrien gjennom ny teknologi. Enova setter pris på ansvaret.

- Vi er svært glade for den tilliten vi blir vist og er klar til å bidra ytterligere til et mer klimavennlig Norge. Gjennom våre første 10 år har vi oppnådd gode resultater og har gjennom flere tusen prosjekter fått god og relevant erfaring med miljøvennlig energiomlegging, sier administrende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova i en pressemelding.

Store oppgaver

Nakstad mener det ligger store oppgaver foran Enova, med både teknologiutvikling, miljøvennlig omstilling i industrien og redusert energibruk i bygg.

- Enova ser frem til videre arbeid med detaljene i dette i en tett og god dialog med aktørene i markedet og i et samspill med andre aktører på den offentlige siden, sier Nakstad.

Fondet for klima, fornybar energi og energiomlegging etableres med utgangspunkt i Enovas Grunnfond med to deler: Den ene ivaretar Enovas oppgaver i dag, og den andre ivaretar den nye satsingen på klimateknologi.

Det nye fondet styrkes med fem milliarder kroner i 2013, og får da en samlet kapital på 30 milliarder kroner.

Innen 2020 skal fondskapitalen økes gradvis til 50 milliarder kroner.

Les mer:

Teknologifondet mangler opptrappingsplan

– Ingeniører i nøkkelrolle for klima

Klimameldingen gir minimale kutt for oljenæringen

Her er den nye miljøministeren 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.