NETTARKIV

Energy Micro velger ARM

SOM PLANLAGT: Geir Førre og Energy Micro følger planen for lansering av sine første 32 bits mikrokontrollere om ett år til punkt og prikke.
SOM PLANLAGT: Geir Førre og Energy Micro følger planen for lansering av sine første 32 bits mikrokontrollere om ett år til punkt og prikke. Bilde: Finn Halvorsen

– Dette er helt i tråd med det opprinnelige tidsskjemaet vi la opp ved etableringen i fjor, sier gründer og administrerende direktør Geir Førre.

Han har lagt tvistesaken med Texas Instruments bak seg, og konsentrerer seg nå fullt og helt om å bygge opp sin andre mikroelektronikkbedrift. Chipcon var som kjent den første. Den ble solgt til Texas Instruments for et tresifret millionbeløp.Større enn Chipcon

Energy Micro går inn i et marked som er langt større enn det Chipcon henvendte seg til. Vi snakker om mikrokontrollere med lavt strømforbruk.

Det totale mikrokontrollermarkedet var i 2006 på ca. 15 milliarder dollar. Førres ambisjon er å ta en prosent av dette markedet i løpet av 10 år. Med ca. fem prosent årlig vekst, betyr det en omsetning for Energy Micro på rundt to milliarder kroner.

Foreløpig er de 12 ansatte i Nydalen i Oslo, men tallet vil være økt til 18-19 i løpet av året. Førre sier at de nå konsentrerer seg om å få på plass fundamentale ting som hvilken arkitektur og hvilke verktøy man skal bruke, hvilke prosesshus, og ikke minst spesifisere produktene.

– Vi har allerede vært i kontakt med rundt 15 ulike potensielle kunder rundt omkring i verden og diskutert spesifikasjonene. Vi har fått tilbakemeldinger som forsikrer oss om at vår valgte strategi er den rette, sier Førre.Viktig avtale

– Dette har vi kommet godt i gang med nå i første kvartal. Avtalen med ARM er ett resultat av dette arbeidet. Valget innebærer at våre produkter vil bygge på ARM Cortex-M3 prosessorer, sier Førre.

ARM er verdens ledende innen mikrokontrollerarkitekturer. Førre framhever også at en viktig faktor ved valget er at mange andre selskaper allerede har produkter basert på samme kjerne, og at flere kommer til etter hvert.

– Det betyr at kunder som baserer seg på produkter med en slik kjerne, altså deriblant våre kommende 32 bits mikrokontrollere, på en enkel måte kan flytte sine egenutviklete programmer mellom ulike leverandører. Dermed får de redusert antall mikrokontrollerarkitekturer med færre programendringer som resultat, sier Førre. Han legger heller ikke skjul på at det er en fordel for Micro Energy som nykommer i markedet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.