ENERGI

Energi Norge: Det finnes mye teknologi for å unngå prissjokk i kraftnettet

Statnett advarer mot at høye kostnader kan få folk til å koble seg av strømnettet. Energi Norge tror derimot at nettleia kommer til å bli lavere i fremtiden.

Det vil bli svært kostbart om det norske kraftnettet skal bygges ut for å takle de store effekttoppene som ventes i fremtiden. Ved å digitalisere nettet og bruke teknologi som allerede finnes, kan man slippe mange tunge investeringer, tror Energi Norge.
Det vil bli svært kostbart om det norske kraftnettet skal bygges ut for å takle de store effekttoppene som ventes i fremtiden. Ved å digitalisere nettet og bruke teknologi som allerede finnes, kan man slippe mange tunge investeringer, tror Energi Norge. Foto: Ellen Synnøve Viseth

Statnetts konsernsjef Auke Lont sier til TU i dag at han frykter at kunder vil koble seg fra strømnettet dersom utbyggingskostnadene blir for store i årene framover. Det er planlagt nettutbygginger for svimlende 140 milliarder kroner, og jo flere som kobler seg av, jo høyere blir regningen for dem som er igjen, advarer Lont.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.