En hel bransje venter fortsatt på graveforskriften

– Vi har i snart et år ventet på at Samferdselsdepartementet skal ferdigstille veilederen som var på høring til februar i år. Fortsatt venter vi.

De fire aktørene som var med i debatten om graveforskriften nylig.
De fire aktørene som var med i debatten om graveforskriften nylig.
11. des. 2020 - 11:09

Det sier Norsk Kommuanlteknisk Forening, Maskinentreprenørenes Forbund, IKT-Norge og Drammen kommune i en felles uttalelse etter å ha arrangert det digitale arrangementet Gravedebatten 2020.

De tre aktørene representerer veieier, ledningseier og graveaktør – og deler ansvar for godkjenning, graving, drift og vedlikehold av bredbånd og annen infrastruktur som legges under bakken.

– Selv om vi har en ledningsforskrift vi aller respekterer og etterlever, ser vi behov for avklaringer av hvordan enkelte av forskriftens bestemmelser skal forstås for å sikre lik praksis i alle kommunene, sier de tre aktørene i uttalelsen.

Uklarhetene skaper utfordringer og frustrasjoner som vi mener langt på vei vil løses med en god veileder, mener de.

– Vi har i snart et år ventet på at Samferdselsdepartementet skal ferdigstille veilederen som var på høring til februar i år. Fortsatt venter vi. Vi oppfordrer nå departementet til å ferdigstille arbeidet slik at vi snarlig på nyåret kan få en god veileder som gir mer forutsigbarhet og klare rammer for oss alle, heter det i uttalelsen fra Norsk Kommuanlteknisk Forening, Maskinentreprenørenes Forbund, IKT-Norge og Drammen kommune.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.