Kåring: Tesla Model S er ikke bare en salgssuksess, den er også en av tiårets feteste dingser

Time Magazine har talt: Tesla Model S er en av tiårets mest innflytelsesrike dingser.

Tesla Model S har sendt bilbransjen inn i fremtiden, mener Time Magazine.
Tesla Model S har sendt bilbransjen inn i fremtiden, mener Time Magazine. Bilde: Tesla Motors
16. des. 2019 - 17:00

Time Magazine hadde knapt rukket å kåre Greta Thunberg til Årets person, før det amerikanske nyhetsmediet var klar med neste kåring: 2010-tallets mest innflytelsesrike gadgets. En av Times utvalgte dippedutter skulle være godt egnet til å glede Årets person, selv om hun ennå ikke har lov til å bruke den selv:

Tesla Model S. 

Svakere salg fører til priskutt for Tesla i flere land. Hyppige prisjusteringer er nødvendig for å tilpasse produksjonen til etterspørselen, sier toppsjef Elon Musk.
Les også

Tesla kutter prisene i flere land

– Har forandret bilindustrien

Blant kriteriene i kåringen er at produktet skal representere en ny måte å tenke på, det skal være innflytelsesrikt og stå for et paradigmeskifte.

Teslas selvkjørings-muligheter er blant elementene som Time trekker frem. <i>Foto: ukjent</i>
Teslas selvkjørings-muligheter er blant elementene som Time trekker frem. Foto: ukjent

Akkurat som den to tonn tunge duppeditten som kom seilende inn i livene våre i 2012, altså. Dette skriver Time om Model S:

«Så du tror at biler ikke kan være duppeditter? Da har du ikke kjørt en Tesla Model S – eller sett en komme kjørende mot deg. Den elektriske sedanen har sakte, men sikkert forandret retningen bilindustrien følger, og tvunget konkurrenter til å omfavne en batteridrevet fremtid i stedet for dagens bensinslukende virkelighet – og utfordret tanken om at elektriske biler ikke er kult», skriver Time.

– Bilens svar på iPod 

Magasinet nevner «over the air»-oppdateringer av programvare, en stor trykkfølsom skjerm og avanserte autopilot-muligheter blant tingene som gjør Tesla Model S til å fremstå som en bil fra 2022, ikke 2012.

«Tenk på Tesla Model S som bilen svar på iPod – i hvert fall hvis iPoden din kan kjøre fra 0–96 km/t på 2,3 sekunder», skriver Time.

Administrerende direktør Harald Solberg i Norsk Industri har ikke noe imot kjernekraft, men er redd det kan bli en politisk sovepute om vi skal vente på utredninger.
Les også

Harald Solberg i Norsk Industri: Kjernekraftutredning må ikke bli en sovepute

Tre av ti er fra Apple

Skulle du være i beit for en julepresang som har skrevet seg inn i historiebøkene og synes at Teslaen blir litt kostbar og vanskelig å pakke inn, så bringer vi resten av vinnerne her:

  • Apple iPad (2010)
  • Raspberry Pi (2012)
  • Google Chromecast (2013)
  • DJI Phantom (2013)
  • Amazon Echo (2014)
  • Apple Watch (2015)
  • Apple AirPods (2016)
  • Nintendo Switch (2017)
  • Xbox Adaptive Controller (2018)
Tesla-gründer Elon Musk produserer Tesla Model 3 i Shanghai. Bildet er fra en av hans presentasjoner av modellen i byen. Nå vurderer EU å innføre en tollmur mot import av alle kinesisk-produserte elbiler.
Les også

Kina-toll er dårlig nytt for alle som er opptatt av klimamåleneLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.