Elektro i Filefjelltunnelen er utlyst

13. juni er en dato å merke seg for alle elektroentreprenører. Da går fristen ut for å gi anbud på elektroarbeidet i den 5 770 meter lange Filefjelltunnelen.

27. oktober i fjor var det gjennomslag i den 5 770 meter lange Filefjelltunnelen. De som vil levere og montere det elektriske anlegget, må gi anbud innen 13. juni. Bildet viser vestre påhugg.
27. oktober i fjor var det gjennomslag i den 5 770 meter lange Filefjelltunnelen. De som vil levere og montere det elektriske anlegget, må gi anbud innen 13. juni. Bildet viser vestre påhugg. Bilde: Hæhre Entreprenør)
Anders Haakonsen
5. mai 2016 - 17:33

Tunnelen ligger i Vang kommune i Oppland. Den skal erstatte en rasfarlig strekning på E16 øverst på Filefjell.

Elektroentreprisen blir mer omfattende er slike jobben vanligvis er. Vegvesenet pleier nesten alltid å sette ut levering av vifter på en egen entreprise. Slik blir det ikke denne gangen. Den som får kontrakten skal levere og montere alle de 24 viftene i tunnelen.

Entreprisen omfatter for øvrig levering og montering av alle installasjoner for lys, nødlys, rømningslys, nødstasjoner, styring, radio og nødtelefon. I disse installasjonene inngår blant annet 21 tavler, ca. 500 lysarmaturer, 37 nødstasjonskap, ca. 50 km sterkstrømkabel, ca. 35 km fiberkabel, ca. 6 km utstrålende antennekabel, en telefonsentral, en radiosentral og 70 innvendig belyste skilt.

I følge Vegvesenets overslag vil elektroentreprisen komme på mellom 30 og 45 millioner kroner.

Filefjelltunnelen får profil T9,5. Den inngår i den nesten 20 km lange strekningen mellom Varpe bru i Vang og Smedalsosen i Lærdal kommune i Sogn som nå blir oppgradert. Hensikten er å gjøre E16 over Filefjell mer vintersikker og mindre rasfarlig.

Hæhre Entreprenør har hovedentreprisen. Kontraktsummen er 857 millioner kroner.

Elektroarbeidet er planlagt ferdig 1. august 2017. Tunnelen åpnes høsten samme år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.