SAMFUNNPOLITIKK

Eks-ambassadør fnyser av kritikken

Lockheed Martin sponset Norges USA-ambassade samtidig som deres Joint Strike Fighter (bildet) konkurrerer om å bli Norges nye kampfly.
Lockheed Martin sponset Norges USA-ambassade samtidig som deres Joint Strike Fighter (bildet) konkurrerer om å bli Norges nye kampfly. Bilde: Lockheed

Samtidig som Lockheed Martin kjemper for milliardkontrakten med Forsvaret om salg av nye jagerfly, sponset de ambassadens julearrangement i Washington med 1,9 millioner kroner over åtte år.

Les også:

Angrer ikke

Vraalsen er mannen som tok initiativet overfor amerikanerne. Han angrer intet.

– For å få dette til, var det behov for penger. Det var ikke noen offentlige tilgjengelige for den slags virksomhet, sier Vraalsen til Aftenposten.

Han sier at han «overhodet ikke» tenkte på problematikken rundt at Lockheed Martin var en av interessentene til storkontrakten på norske jagerfly. Til det var saken på et for tidlig stadium.

Fnyser av kritikken

Kritikken fra blant andre Høyres Per-Kristian Foss og generalsekretær Jan Borgen i Transparency International Norge fnyser han av.

– Å tro at en støtte over en tiårsperiode på i underkant av to millioner kroner skulle påvirke fagmilitære, Forsvarsdepartementet og regjeringen, er å grovt undervurdere disse myndighetenes selvstendighet og uavhengighet, sier Vraalsen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.