ELBIL

Eget elbil-merke skal stjele kunder fra Tesla og BMW

Mercedes-Benz skal lansere fire nye elbiler i egen produktserie, sier kilder.

Mercedes-Benz F 015 Luxury er et tildigere presentert elektrisk og selvkjørende konsept.
Mercedes-Benz F 015 Luxury er et tildigere presentert elektrisk og selvkjørende konsept. Bilde: Daimler AG
Marius ValleMarius ValleJournalist
6. aug. 2016 - 20:28

Daimler planlegger å lansere et nytt bilmerke for å utfordre Tesla og BMW, skriver Automotive News. De viser til to ikke navngitte kilder med kjennskap til planene som ikke er offentliggjort enda.

Merket skal sortere under Mercedes-Benz. Dette er en strategi BMW har tatt i bruk, med sin i-serie.

Dette er et «undermerke» som ikke følger navnetradisjonen i de øvrige modellseriene.

BMW har lansert elbilen og seriehybriden i3, og parallelhybriden i8, som skiller seg fundamentalt fra andre biler de lager.

Navnet på Mercedes-Benz-serien skal ikke være bestemt ennå.

Fire elbiler på vei

De skal imidlertid ha planer om å sette i produksjon to SUV-er og to sedaner, ifølge kildene. 

Mercedes-Benz har til nå laget elbiler basert på eksisterende produkter, som SLS AMG Electric Drive. (Foto: Daimler AG)
Mercedes-Benz har til nå laget elbiler basert på eksisterende produkter, som SLS AMG Electric Drive. (Foto: Daimler AG)

At de skal konkurrere spesifikt om BMW- og Tesla-kunder kan bety at det legges opp til ganske forskjellige produkter. BMW i3 er en småbil med kort rekkevidde, mens Tesla lager store luksusbiler med lang rekkevidde.

Det er allerede kjent at Daimler planlegger å vise frem en elbil med lang rekkevidde under bilmessen i Paris i oktober. Dette skal være en prototype av en SUV med rekkevidde på 500 kilometer. 

Ny el-Smart i år

Daimlers utviklingsdirektør Thomas Weber sa tidligere i sommer at de planlegger å lansere fjerde generasjon elektrisk Smart i to- og fireseterutgaver mot slutten av året. 

Han sa også at de har som mål å selge 100 000 elektriske biler innen utgangen av tiåret, men det er noe uklart om han også regner hybrider som elektriske biler.

Foruten elektriske varianter av Smart, har Daimlers tilbud av elbiler bestått av elektrifiserte utgaver eksisterende modeller. Den for folk flest uoppnåelige elektriske SLS AMG Electric Drive, og småbilen B-klasse Electric Drive. 

Produksjonsplanen klar

Den første av de nye elbilene fra Mercedes-Benz skal produseres i Bremen, ifølge Automotive News' kilder.

Der skal de fra neste år også bygge en brenselcellevariant av SUV-en GLC, som skal kunne lades både med hydrogen og med stikkontakt.

Da nettsiden kontaktet Daimler for en kommentar, fikk de ikke svar på hvor mange biler som planlegges, eller hvilke, bare at de kommer med mer enn én elbil.

Flere detaljer kan tenkes å bli presentert i Paris i oktober.

Daimler har vist frem en prototype, basert på en eksisterende treakslers modell. <i>Foto: Daimler AG - Global Communications Commercial Vehicles</i>
Daimler har vist frem en prototype, basert på en eksisterende treakslers modell. Foto: Daimler AG - Global Communications Commercial Vehicles

Kjører elektrisk lastebil

Daimler-konsernet har for øvrig nylig lansert en elektrisk lastebil under Mercedes-Benz-merkenavnet, og har fra før av lansert elektriske busser. 

Lastebilen, kalt Mercedes-Benz Urban eTruck, skal komme i salg tidlig neste tiår. Før den tid skal Daimler-merket Fuso lansere en liten 6 tonns lastebil kalt Canter E-Cell. Den skal komme i salg etter 2017.

  • Les flere saker om elbil
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.