NYHETER

E18 gjøres klar for 110 km/t

E18 gjennom nordre Vestfold skal klargjøres for 110 km/t. I den forbindelsen må det settes opp sammenhengende rekkverk på begge sider av midtdeleren. De som er interessert i oppdraget, må gi anbud innen 28. mars.

Her ved Grelland i Holmestrand kommune mangler det mye rekkverk langs midtdeleren før de runde 110-skiltene kan komme opp. (Foto: Anders Haakonsen)
Her ved Grelland i Holmestrand kommune mangler det mye rekkverk langs midtdeleren før de runde 110-skiltene kan komme opp. (Foto: Anders Haakonsen)
11. mars 2014 - 10:55

Entreprisen omfatter den 47 km lange strekningen mellom Kobbervikdalen og Gulli. Kobbervikdalen ligger i Drammen kommune i Buskerud like ved fylkesgrensen mot Vestfold, Gulli ligger i Tønsberg kommune.

På strekningen Kobbervikdalen-Kopstad ble utbyggingen av E18 til motorveg fullført i to etapper. Åpningene fant sted i 2001 og 2002. Denne strekningen er 35 km lang. I 2008 ble motorvegen på de 12 kilometrene mellom Kopstad og Gulli fullført.

Alle krav til en motorveg er tilfredsstilt på de 47 kilometrene, men for at fartsgrensen skal kunne settes opp til 110 km/t, må det gjøres noe med rekkverkene langs midtdeleren.

Det meste av arbeidet skal utføres mellom Kobbervikdalen og Kopstad. På deler av denne strekningen er det bare rekkverk på den ene siden av midtdeleren, på andre deler er det ikke rekkverk i det hele tatt. Nå skal det bli sammenhengende rekkverk på begge sider av midtdeleren.

Mellom Kopstad og Gulli mangler det ikke mye rekkverk, men det må gjøres noen justeringer før de runde 110-skiltene kan settes opp.

Til sammen skal det settes opp 46,65 km rekkverk. Av dette blir 44,35 km stålrekkverk, resten blir wirerekkverk. Det skal bare settes opp der det er åpninger mellom wirerekkverk nå.

Innen 1. september må jobben være gjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.