E16-utbygging nedprioritert i NTP

Utbyggingen langs deler av E16 fra Kløfta mot Kongsvinger og Sverige blir nedprioritert i ny Nasjonal transportplan (NTP).

Ifølge samferdselsministeren vil det ta mange år før E16 mellom Kløfta og Konsvinger vil står ferdig utbygget.
Ifølge samferdselsministeren vil det ta mange år før E16 mellom Kløfta og Konsvinger vil står ferdig utbygget.
NTB
4. apr. 2017 - 09:25

– Kostnadsutviklingen har vært slik at vi må se hvordan det kan gjøres billigere, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Dagens Næringsliv.

Onsdag legger regjeringen og samarbeidspartiene fram ny NTP for årene 2018–2029. Ifølge avisen var det i gjeldende NTP lagt opp til at byggingen av en ny 17 kilometer lang firefeltsveg på strekningen Nybakk-Herbergåsen kunne gå i gang i 2018. Den er klemt inn mellom to motorvegstrekninger som allerede er fullført. Solvik-Olsen bekrefter at en ny motorveg kan bli utsatt.

– Hedmarkingene får mer til veg per innbygger enn gjennomsnittet for fylkene. Så er det noen som mener riksveg 4 er viktigst, noen sier E6, noen igjen riksveg 25. Det vil alltid være grupper som føler seg nedprioritert, sier statsråden.

Ordfører Sjur Strand (Ap) i Kongsvinger er helt uenig.

– Dette er helt håpløst. Vegen er viktig for næringslivet og kontakten mot Sverige. Og for den store jobbpendlingen, særlig mot Gardermoen. Vi har arbeidet for den i flere tiår, og det har vært konsensus i fylket, sier Strand.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.