E134 i Telemark skal utbedres

3,8 kilometer av E134 i Telemark skal få en velfortjent oppgradering. Fristen for å gi anbud på oppdraget er satt til 2. februar.

Å kjøre opp Lybergbakken på E134 en vakker vårdag kan være en ren fornøyelse. Noe helt annet er det på glatt føre om vinteren. Den nye vegen skal gå til høyre for den gamle. Den blir rettere og får slakere stigning.
Å kjøre opp Lybergbakken på E134 en vakker vårdag kan være en ren fornøyelse. Noe helt annet er det på glatt føre om vinteren. Den nye vegen skal gå til høyre for den gamle. Den blir rettere og får slakere stigning. Bilde: Google
22. des. 2016 - 01:25

Den aktuelle strekningen går mellom Morgedal og Mostøyl. Det aller meste av den ligger i Kviteseid kommune. Noen få hundre meter lengst vest ligger i Tokke.

Oppgraderingen er prosjektert av Statens vegvesen i egenregi. Når den er fullført, får vegen en asfaltert bredde på 8,5 meter.

E134 er en av hovedvegene mellom øst og vest. Strekningen som skal utbedres er ikke blant de dårligste europavegstrekningene her i landet, men den tilfredsstiller ikke kravene som stilles til en så viktig veg.

Deler av den nye vegen går helt utenom nåværende trasé. Lybergbakken som ligger omtrent midtveis på strekningen, forsvinner fra europvegnettet når oppgraderingen er fullført. Her har tunge biler ofte hatt problemer om vinteren. På den nye vegen blir bakken vesentlig slakere.

Masseuttaket blir betydelig. 155 000 kbm skal sprenges i veglinjen på de 3,8 kilometrene. Overskuddsmassen skal legges i tre deponier langs vegen.

Konstruksjoner blir det lite av. Tre bruer med lengder på ca. 8 meter er det hele.

Utbedringen finansieres med ordinære riksvegmidler. I august 2019 skal jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.